Na estradnoj sceni je tokom godina postojao veliki broj pjevača i pjevačica koji su postali poznati po jednom ili dva hita a onda bi nestali iz javnosti. Većina nije uspiejevala da ostvari karijeru kakvu su željeli a neki su se počeli baviti i drugim poslovima i žive povučenim životom.

Devedesetih godina prošlog stoljeća Lidija Palurović pojavila se na glazbenoj sceni i izazvala veliku senzaciju u pop glazbi svojom uspješnicom “Recka na zidu”.No Lidija, koja je vrlo brzo postala omiljena pjevačica, odjednom je nestala iz javnosti i potpuno se povukla iz medija.

  • Posljednji nastup dogodio se na Radijskom festivalu 2004. godine, gdje je očarala publiku svojom očaravajućom izvedbom pjesme “Utopia”. Međutim, nakon ovog nevjerojatnog događaja, njezina glazba kao da je netragom nestala. Unatoč tome, nekoliko odabranih radijskih postaja nastavljaju održavati njezinu ostavštinu na životu puštajući neke od njezinih najvećih hitova.

Odlučivši se da se ne bavi glazbom, svoj put je preusmjerila prema Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Kragujevcu. Unatoč ovoj smjeni, Palurović je ostala posvećena svojoj ulozi odgajateljice, a izvještaji pokazuju da se specijalizirala za podučavanje engleskog jezika.

 

Ono što smatram intrigantnim jest da su pojedinci koji ostavljaju komentare na njezine pjesme na YouTubeu zapravo njezini učenici koji nastavljaju uživati ​​u njezinoj glazbi. Posebno su zaprepašteni bili mlađi naraštaji koji nisu bili svjesni da je njihova učiteljica nekad bila pop zvijezda.

  • U međuvremenu, oni koji su bili upoznati s njezinom prošlošću i dalje je obasipaju hvalospjevima, izražavajući divljenje prema Lidiji kao jednoj od njihovih omiljenih pjevačica. Uistinu je užitak prepustiti se melodičnim zvucima “Rečke na Zidu”, popularne pjesme iz 2000-ih, koju besprijekorno izvodi talentirana pjevačica Lidija.

Tijekom svog kratkog staža u glazbenoj industriji, koji je završio 2005. godine, Lidija je plijenila pozornost svojim iznimnim glazbenim spotovima i dobro uvježbanim vokalnim sposobnostima.

 

I sada se brojni pojedinci u komentarima na YouTubeu raspituju o njezinoj odsutnosti s glazbene scene i razlozima odlaska talentiranih pjevačica iz javnog života. Vrijedi napomenuti da je njezina karijera bila lišena bilo kakve vulgarnosti.

Živeći povučeno u Čačku, Lidija Palurović ističe se ne samo kao profesorica engleskog jezika već i kao predana majka. Dugujemo zahvalnost YouTubeu što nam je omogućio da uživamo u bezvremenskim klasicima kao što su “Question of Honor”, “Nisam Te Birala” i “Idi Idi”. Ne zaboravimo ni radijsku senzaciju “Rečka na Zidu” koja ne prestaje osvajati publiku svojom popularnošću.

Lidija Palurović karijeru je započela kao profesorica glazbe prije nego što je svoj pjevački talent pokazala u prestižnim beogradskim restoranima. U to vrijeme zapazio ju je prekaljeni skladatelj Dragan Brajović-Braja, poznat kao “lovac na talente”. Uz kolegu Vladu Grajića odlučili su surađivati ​​na stvaranju pjesama za njezin album prvijenac. Asistirali su im Kon i Kobac i aranžer Dejan Abadić.

Godine 2000. u izdanju diskografske kuće “Košava” izlazi njezin album “Recka na zidu” na kojem se nalazi istoimeni popularni hit. Naime, na albumu su bile istaknute pjesme poput “Idi”, “Samo žena” i “Ne kuni me”. Do kraja godine Lidija Palurović proglašena je najvećim iznenađenjem estrade, a njezin album proglašen je jednim od top izdanja godine u pop glazbi.

  • Debitirajući na festivalu zabavne i zabavne glazbe “Budva”, vrlo brzo je došla do uspjeha uz svog menadžera Momira Stefanovića. U samo dvije godine etablirala se kao jedna od najboljih solistica na pop sceni, postigavši ​​to bez pretjeranog oglašavanja ili podrške utjecajnih osoba. Probijajući se samom kvalitetom, surađivala je s izdavačkom kućom “I.T.M.M.” i “BK Sound” da bi krajem 2001. objavila svoj drugi album, ponovno pokazujući izniman talent skladatelja Braje.

Na albumu su se našli novi hitovi poput “Tko si ti”, “Imitacija života”, “Zavedi me” i “Pitanje časti”. Krajem godine primila je svoje prve strukovne nagrade popularnosti na renomiranim pop manifestacijama “Viktor i Viktorija” i “Jugoslavenski dani estrade”. Godine 2003. pokrasila je pozornicu Beovizije s pjesmom “Kad jedom odeš ti”, a 2004. godine nastupila je na radijskom festivalu s pjesmom “Utopija”.