Danas je djevojka prikazana na fotografiji postala vrlo uspješna sportašica. U vrijeme kada je ova fotografija snimljena, bila je samo malo dijete, blaženo nesvjesna budućnosti koja je čeka. Međutim, moguće je da je čak iu tako nježnoj dobi posjedovala urođeni osjećaj za ono što je pred njom, potaknut snažnim valom adrenalina koji joj je odmalena kolao venama. Je li vam poznat taj nepogrešivi osmijeh? Ostao je nepromijenjen kroz godine. Još sjajnije zrači kada zakorači na podij, što je postigla mnogo puta u posljednjih deset godina, na naše veliko oduševljenje.

  • Rušila je rekorde, osvojila naslov svjetske prvakinje i učvrstila svoju poziciju vladajuće kraljice atletike, osvajajući sve nas svojom neospornom privlačnošću. Dok ju je nedavni razvod bacio u središte pozornosti, ona nastavlja grabiti naprijed, podsjećajući nas da život ide naprijed. Trenutačno se bliži kraju svog puta prema osiguravanju željenog olimpijskog zlata, jedinog priznanja koje nema u njezinoj već slavnoj kolekciji. Ne treba čuditi da je osoba prikazana na fotografiji nitko drugi do Ivana Španović. Prije nekoliko godina na društvenim je mrežama objavila fotografiju koja je privukla pozornost svih. Prikazivalo je njezino lice, koje je od njezinih ranih godina uvijek bilo ukrašeno prepoznatljivim osmijehom. Fotografija je snimljena u njenom rodnom gradu, Zrenjaninu, gdje je provela djetinjstvo. Uz sliku je talentirana sportašica napisala: “Moje putovanje počelo je na ulicama Zrenjanina, gdje bih svakodnevno preskakala dvorišne ograde na rolama, potaknuta ljubavlju prema adrenalinu.

Danas nastavljam rušiti rekorde u potrazi za tim istim ushićenjem . Ivana Španović Vuleta opće je poznata kao vodeća figura u atletskom svijetu, posebice u disciplini skok u dalj. Tijekom svog slavnog sportskog puta ostvarila je mnoštvo trijumfa. Ivana trenutno drži prvo mjesto na svjetskoj ljestvici u skoku u dalj za žene s impresivnih 1436 bodova. Ivana Vuleta, ranije poznata kao Ivana Španović, rođena je 10. svibnja 1990. u Zrenjaninu. Njen put ka tome da postane jedna od najpoznatijih sportistkinja u svojoj struci započeo je u ovom srpskom gradu.

  • Ivanina iznimna sposobnost postavljanja i nadmašivanja rekorda učinila ju je istaknutom osobom u atletici u zemlji i inozemstvu. Njezina nepokolebljiva predanost izvrsnosti i dosljedna postignuća na najvišoj razini služe kao izvor inspiracije za mnoge, postavljajući je kao pravi uzor u svijetu sporta. Ivanina strast prema atletici potječe od njezine majke Vesne koja se i sama u mladosti bavila atletikom, rukometom i nogometom. Unatoč tragičnim okolnostima zbog kojih je Vesna napustila sport i krenula u karijeru trgovca, svoju ljubav prema atletici kasnije je usmjerila u osnivanje atletske škole u kojoj je Ivana imala priliku njegovati svoj talent. Ljubiša, Ivanin otac, zaposlen je u Urgentnom centru i s kćeri dijeli strast prema sportu. U slobodno vrijeme voli igrati košarku i nogomet. Obiteljska ljubav prema sportu seže i do Ivaninog mlađeg brata Nemanje, koji je s tri godine počeo igrati nogomet, a od tada je karijeru profesionalnog kuhara.

Uspjesi Ivane Vulete daleko su veći od njezine atletske vještine. Ne samo da se etablirala kao jedna od najtalentiranijih sportašica na svijetu, već je prioritet dala i svom obrazovanju. Završivši srednju školu za dizajn, Ivana pokazuje svoje raznolike talente koji nadilaze područje atletike. Njezin put do uspjeha započeo je 2006. godine, kada je ostavila traga osvojivši sedmo mjesto na juniorskom Svjetskom prvenstvu.

  • Sljedeće godine Ivanine iznimne sposobnosti dodatno su istaknute jer je osvojila srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji impresivnim skokom od 6,41 metar, što je nagovijestilo njezine buduće trijumfe. Ivanina apsolutna kontrola nad juniorskim prvenstvom Srbije bila je neupitna. Od 2006. do 2008. osigurala je prvo mjesto u skoku u dalj, osvojivši zlatnu medalju tri puta zaredom. Njena izvanredna postignuća privukla su pažnju javnosti, što je dovelo do toga da je ugledni dnevni list “Sport” 2008. proglasio srpskom mladom sportašicom godine. Ivanina spremnost za seniorsko natjecanje pokazala se već 2008. godine kada je osvojila naslov prvakinje Srbije u skoku u dalj. Prepoznavši njezin talent i odlučnost, Ivana se pridružila Atletskom klubu Vojvodina u Novom Sadu, gdje je nastavila briljirati pod vodstvom trenera Gorana Obradovića-Čeleta.