Iako mnogi pokušavaju da je ospore, ljubav Novaka i Jelene Đoković je svakim danom sve jača. Njihovi porodični odnosi zanimljivi su cijeloj javnosti, te svakodnevno ispliva nešto novo o njima. Posebno se traži zamjerka Jeleni koja je skromna i prirodna žena.

Ljubav Jelene i Novaka Đokovića sa svakim satom i danom postaje sve jača i postojanija. Njihova veza započela je u tinejdžerskim godinama, a uprkos izazovima sa kojima su se susreli kao bračni par, njihova ljubav se samo produbljivala. Njihova nepokolebljiva naklonost jedno prema drugom je zaista vrijedna divljenja. Poverenje i nepokolebljiva podrška su temelj ljubavi Jelene i Novaka Đokovića, kako u ličnom životu, tako iu profesionalnim poduhvatima.

  • Pored rada sa Fondacijom „Novak Đoković“, Jelena je odana supruga i brižna majka, potpuno svesna pritisaka i odricanja koje donosi udaja za najvećeg svetskog sportistu. Ona ide više od toga da Novaku učini život boljim. Kada Novak ima mečeve, cela porodica, uključujući Jelenu, njihovu decu Taru i Stefana, Novakove roditelje Dijanu i Srđana, kao i braća Đorđe i Marko, aktivno učestvuju u njegovim fizičkim pripremama kao deo sistema podrške teniseru.

Tokom turnirske pauze, sve oči su uprte u njega dok Novak Đoković nastoji da nadoknadi izgubljeno vreme, posvećujući se svojim najmilijima i nadoknađujući žrtve koje je podneo. Trenutno u Švajcarskoj, u pratnji supruge, teniski šampion ispunjava obaveze prema svom sponzoru, renomiranoj kompaniji za satove, a takođe daje prednost svom braku.

Novak i Jelena maksimalno iskorištavaju svoje vreme u Ženevi, prepuštajući se laganim šetnjama ulicama, istražujući znamenitosti i kulturne lokalitete, te hvatajući radosne trenutke kroz selfije, o čemu svedoči i fotografija podeljena na Jeleninom Instagramu. Jednostavnost emojija srca u natpisu savršeno prenosi dubinu njihove sreće.

Bez sumnje, ovaj romantični bijeg je izvor neizmjerne radosti za par, koji ove godine proslavlja 9. godišnjicu braka. Ljubavna priča između Novaka i Jelene Đoković je sjajan primer kako kompromis, razumevanje i ljubav čine savršen recept za uspeh. Ono što ovaj par razlikuje od ostalih je njihova zajednička ambicija i nepokolebljiva odlučnost da ostvare svoje ciljeve, a to je osobina koju posjeduju od najranijih dana.

Već sa nepune četiri godine imao je nepokolebljivu vjeru da će postati najveći teniser svijeta. Iako je snimak na kojem izražava ovu težnju postao internet senzacija, malo ko je 1991. godine znao da Novak Đoković već ima tako jasan smisao za svrhu. Tokom svog puta da ostvari svoje težnje, susreo se sa raznim izazovima, pri čemu je početna značajna prepreka nastala tokom njegovog boravka u srednjoj školi.

Naime, Nole je bio upisan u sportsku salu koja nije shvatila njegove česte izostanke, što je rezultiralo njegovim eventualnim isključenjem iz ustanove. Ali sada gledajući unazad, ta škola mu je donijela i nešto vrijedno, nešto izuzetno.

  • Tamo je susreo svoju srodnu dušu, sa kojom putuje kroz život nevjerovatnih 17 godina. U leto 2005. Novak, koji je tada imao samo sedamnaest godina, doneo je životnu odluku da nastavi karijeru u profesionalnom tenisu. U tom ključnom trenutku ukrstio se sa Jelenom Ristić, koleginicom iz njegove škole koja je imala duboku strast prema atletici. Njihova zajednička ljubav prema sportu postala je katalizator za njihovu procvatnu vezu, a zaigrano pripisuju svojim zajedničkim interesima što su ih spojili. Kako se razvijala njihova ljubavna priča, Novak i Jelena Đoković naišli su na prve prepreke.

Izazovi su proizašli iz njihovih zahtjevnih rasporeda, što je opterećivalo njihovu vezu. Nažalost, nisu bili u mogućnosti da provode zajedno onoliko vremena koliko su željeli zbog finansijskih ograničenja koja su ih sprečavala da lako uskoče u avion i ponovo se ujedine u zagrljaju jedno drugom.