U ljeto 2020. KK Mega bila je domaćin ekshibicione komemorativne utakmice u čast preminulog Dejana Milojevića, cijenjene ličnosti srpske i europske košarke. Ovaj događaj poslužio je kao počast Milojevićevoj trajnoj ostavštini, kao i prikazana izvanredna izvedba Novaka Đokovića, dodajući dodatni sloj značaja ovoj prigodi. Milojević, koji je nažalost nedavno preminuo, na čelu kluba bio je punih osam godina, pa je ova oproštajna utakmica postala zaista prestižna afera.

11. lipnja 2020. klub je pod vodstvom svog menadžera Miška Ražnatovića priredio posebnu prigodu u dvorani Mega. Privilegiju sjediti jedni pored drugih i sudjelovati na svečanom ispraćaju imali su Nikola Jokić i Milojev iznimno daroviti štićenik, odajući počast cijenjenom treneru koji nosi titulu najvećeg u povijesti kluba.

Osvrćući se na zaista izuzetno iskustvo, Dejan Milojević je izrazio neizmjerno zadovoljstvo i ponos. Za razliku od većine trenera koji se jednostavno smjenjuju s mjesta, Milojevićev odlazak nije obilježen samo otkazom, već i slavljem njegovih uspjeha. Ovo izvanredno priznanje, posebno s obzirom na izazovne okolnosti, ostavilo ga je duboko počašćenim. Uz gromoglasan pljesak Milojević je prenio zahvalnost svim nazočnima. Prostorija je bila ispunjena košarkaškim legendama, među kojima su bili i njegovi bivši i sadašnji igrači iz Mege, momčadi u kojoj je odgojio i poveo brojne generacije u uspješne karijere. Dok bi razvoj MVP-ja NBA i Eurolige, Jokića i Vasilija Micića, bio dovoljan da učvrsti njegov utjecaj, Milojevićeva košarkaška stručnost dotakla je živote nebrojenih sportaša.

Njegova postignuća na košarkaškom terenu bila su nedvojbeno impresivna, ali ono što ga je istinski izdvojilo bilo je duboko divljenje koje je stekao. Poput visokog titana, dominirao je sportom, ostavivši nezaboravno nasljeđe kao europski prvak i jedan od najboljih igrača u Euroligi. Tijekom svoje karijere s ponosom je predstavljao cijenjene momčadi poput Budućnosti, Partizana, Valencije i Galatasaraya.

Nakon što je primio tešku vijest o Milojevoj bolesti, Novak Đoković, koji je u to vrijeme bio u Melbourneu, odmah mu je od srca poželio ozdravljenje. Novaka je ta vijest potpuno zatekla te je gorljivo uputio molitvu: “Neka ga Bog čuva, a nebeska bića neka mu pomognu.” Nažalost, nekoliko sati kasnije iz Amerike je stigla poražavajuća vijest – Miloje je tragično podlegao bolesti.