Nakon bolesti i operacije, vjerovalo se da će Vesna Zmijanac olakšati svoj užurbani ritam, možda tako što će usporiti ili smanjiti broj nastupa. Unatoč nadi njezine kćeri Nikolije i zeta Relje, njihova želja da folk zvijezda nakon oporavka bude prioritet više druženja s unukama Reom i Hanom, a gledanje joj privremeno stavi na čekanje dok joj se zdravlje u potpunosti ne vrati. , pokazalo se uzaludnim.

 

Unatoč bolesti, Vesna Zmijanac je ustrajala i nastavila kao i do sada. No, nije mogla ne primijetiti sve veći umor i činjenicu da je brojne neodgodive poslovne obveze sprječavaju u ostvarenju nekih svojih snova. Vidite, želje su nezasitne; kad jednom ispunite jedno, na njegovo mjesto dolazi drugo. Osobno nemam nekih ekstravagantnih želja. Jednostavno žudim za onim malim, običnim željama koje su mi do sada izmicale, kao što je imati malo više vremena za istraživanje svijeta bez opterećenja nastupa na pozornici.

Više ne planiram; umjesto toga, jednostavno živim u sadašnjosti, doživljavajući svaki dan onako kako dolazi. Utjehu i podršku Vesna nalazi u svojim suradnicima i obitelji, koji je potiču na opuštanje i ostvarenje svojih želja, što je u konačnici dovodi do stanja mira i spokoja.

Vesna je inače na vrhuncu svoje popularnosti bila u osamdesetima kada je svaka njena pjesma postajala hit. Pored toga smatana je i jednom od najljepših žena na estradi i imala je veliki broj udvarača. U ljubavi i nije imala toliko sreće, iza sebe ima dva propala braka a centar njenog svijeta je uptavo kćerka Nikolija koja je njeno jedino dijete i unuke koje joj je podarila.