Uobičajeni početak teniske sezone odvija se u dalekoj Australiji, a prestižni Grand Slam u Melburnu zvanično obilježava njen početak. Ostaje misterija koliko je puta aktuelni šampion u tenisu trijumfovao na ovom događaju. Novak Đoković bez greške dočekuje novu godinu na najmanjem kontinentu.

Ovoga puta srpski tim se može pohvaliti većim kontingentom nego inače. Uz Novaka i njegovu profesionalnu pratnju, tim čine i Olga Danilović, mladi Hamad Međedović, te trener Viktor Troicki. United Cup im je prvi izazov, ali prije toga se prepuste zabavi. Konkretno, Nole i njegova kompanija zapalili su australijski pejzaž, trenutno uživajući u ljetnoj toplini, očaravajući i sedmu silu i njihove pratioce na društvenim mrežama. Odmah po dolasku upuštaju se u pripreme, ali ne bilo kakve obične pripreme.

Svjedoci ekipe pune entuzijazma i veselja, pratili smo njihov trening na plaži, gdje nam je trčanje po užarenom pijesku poslužilo kao odlično zagrijavanje. Vješto su spojili privlačnost tirkiznog mora sa svojim produktivnim vježbanjem. Na ovako visokim temperaturama potreban vam je samo kupaći kostim, a zadivljujuća Olga je privukla pažnju svih. Novak je iskoristio priliku da se susreće sa jedinstvenim i neverovatno ljupkim australijskim stvorenjem, quokkom.

Preko svog Instagrama podijelio je brzu vezu koju su uspostavili i čak je snimio selfie za uspomenu. Nakon osvježavajućeg urona u vodu, čekala ih je avantura u zraku. Đoković i naša reprezentacija uskočili su u helikopter i krenuli na put ka Pertu, gde će poslednjeg dana 2023. godine dočekati Kinu i Češku. Neustrašivo je Nole seo pored pilota. Da li je Novak Đoković spreman za nove pobjede i turnire u novoj godini, ostaje nam da vidimo.