U Italiji je u 53. godini života preminuo Siniša Mihajlović, proslavljeni srpski nogometaš i trener. Njegov odlazak ostavio je za sobom ožalošćenu ženu, djecu i impresivnu profesionalnu baštinu. Tijekom 2019. godine i kasnije, Mihajlović se hrabro borio s leukemijom, borbom koja je tragično odnijela njegov život. Dražen Mihajlović je nakon toga u srdačnom otkriću iznio potresna razmišljanja o bratovoj nepokolebljivoj odiseji, prisjećajući se ne samo prepreka s kojima se suočavao već i dragih trenutaka iz zajedničkog djetinjstva.

Nakon sprovoda slavne nogometne ikone, Sinišin brat Dražen prisjetio se susreta s Novakom Đokovićem. Iako je s obitelji već otputovao u Španjolsku, Đoković je odlučio posjetiti Sinišu u bolnici u Bergamu. “Jasno se sjećam slučaja kada su uz pomoć naše zajedničke poznanice Ljubice Komnenić priredili preslatko iznenađenje za Noleta u medicinskoj ustanovi. Ljubica, koja uživa veliki ugled među Michelinovim kuharima i ocjenjivačima restorana, imala je neizostavnu ulogu u organizaciji ovu neočekivanu poslasticu.

Tog sam se dana zatekao tamo, upravo sam se vratio iz pratnje Siniše koji je otpušten iz bolnice u Bergamu. Na brzinu sam svratio u apoteku da uzmem njegove lijekove. Dok sam se uspinjala stepenicama, ostala sam zatečena kad sam se neočekivano u hodniku raskrstila s Novakom. Bilo je točno ispred sterilnog prostora u koji se mora obući zaštitna oprema prije ulaska. Ovaj susret je za sve bio potpuno iznenađenje, ispričao je Dražen za “Telegraf”.

Tijekom našeg susreta tražio sam da odnese lijekove u svoju sobu jer nisam mogao biti prisutan. Sobe se održavaju u sterilnim uvjetima kako bi se osiguralo da samo jedna osoba, ili možda nitko uopće, ne može biti u neposrednoj blizini onih koji se liječe od takvih bolesti. Važno je istaknuti da je Nole, koji je putovao u Španjolsku i usput se zaustavio u Bergamu, ostavio svoju obitelj, suprugu i djecu, čekajući u avionu dok je on otišao posjetiti Sinišu u bolnicu. Ova akcija doista oslikava Novakov izniman karakter kao čovjeka. Iako nisu bili posebno bliski, putevi su im se ukrstili kroz svijet sporta, čuli su se, a sreli su se nekoliko puta u Rimu tijekom Noletova sudjelovanja na Mastersu. Podijelili su poruke podrške i ohrabrenja. To ističe Dražen Mihajlović govoreći o Novaku.