Jelena Đoković otvoreno iznosi svoje stavove o roditeljstvu i odgoju, priznajući da svojoj djeci ne postavlja stroga ograničenja, što je tema koja je u prošlosti izazivala pozornost zbog medijskih napisa o nesuglasicama između nje i supruga. Međutim, par je u više navrata demantirao te tvrdnje, tvrdeći da su takvi sukobi svakodnevica u svakoj obitelji.

Kada je u pitanju odgoj djece, Jelena Đoković otvoreno iznosi svoje stavove o raznim temama bez imalo zadrške. Nasuprot tome, sa svojim sinom Stefanom i kćeri Tarom slobodno razgovara o obrazovnim tehnikama koje koristi. Upravo zbog toga njezin suprug Novak Đoković uporno iznosi brige i kritike na račun njihove djece.

“Moj sin, uživa u konstruiranju Lego konstrukcija i bavljenju glazbom, dok druženje s ocem uključuje bavljenje tenisom i gledanje utakmica, što možda nije u skladu s maminim preferencijama. S druge strane, uživam plesati uz svoju kćer koja uživa u šminkanju, što mi se baš i ne sviđa. Međutim, čvrsto vjerujem u poštivanje njezine slobode izražavanja kroz ovaj umjetnički izlaz. Dogodila se situacija da je moj suprug pitao zašto joj nisam zabranila šminkanje, uz obrazloženje da je još mlada i da joj možda prenosimo krive vrijednosti. Odgovorila sam mu da je to njezina želja i da joj ne mogu zabraniti, već joj pomoći u usavršavanju.” – kazala je navodno Jelena, a prenosi “Story”.

Izjave našeg proslavljenog tenisača i Jelene ponovno su izazvale žustru raspravu na raznim društvenim mrežama. Brojne majke slažu se da je davanje autonomije djeci ključno, sve dok su njihova nastojanja u skladu s etičkim vrijednostima i standardima. S druge strane, značajan dio pojedinaca čvrsto stoji iza Novakovog stava. U konačnici, bilo kakva nagađanja o značajnim neslaganjima unutar njihovog braka mogu se zanemariti, jer se te rasprave nedvojbeno pojavljuju u većini kućanstava.