Deen je poznati pjevač iz Bosne i Hercegovine koji je dva puta čak predstavljao svoju državu na Eurosongu. Nakon saradnje sa Anabelom Atijas na pjesmi “Imam nekoga”, pjevač Fuad Backović Deen donio je odluku da ostavi iza sebe svoju muzičku karijeru i potpuno se uroni u svijet mode. Nakon pojavljivanja u rijalitiju Farma, donio je odluku da se preseli u Sjedinjene Države, gdje se ukrstio s režiserom Willom Firsonom Trećim.

Ovaj susret je prerastao u duboku emocionalnu vezu između njih dvoje. Fuad i Will često dijele zajedničke fotografije, bilježeći svoje zajedničke trenutke sreće. Na Fuadov četrdeset i prvi rođendan, Willova iskrena poruka privukla je značajnu pažnju. Pisalo je: “Osobi koju najviše držim, osobi koja odiše stilom, velikodušnošću i radošću kao niko drugi! Sretan rođendan! Ne mogu zamisliti da se upustim na ovo uzbudljivo putovanje zvano život s bilo kim drugim. Ti si zaista sjajna zvijezda. Nastavi. osvetljavam svet. Volim te.”

Kako se navodi, Din je svoju strast za modom nastavio tako što je nakon preseljenja upisao Fakultet za modni biznis u Milanu. Njegovo novopronađeno zanimanje sada se vrti oko dizajniranja izvrsnih torbica. On je u jednom intervjuu izrazio svoju frustraciju zbog stalnog druženja između sebe i oca, bosanskohercegovačkog političara Zaima Backovića.

Istakao je da je samostalan i samostalan, radi i finansira se dugi niz godina. Oboje vode odvojene živote i ne mešaju se jedno u drugo. Kada se sastanu, razgovaraju o porodičnim stvarima, ali zbog zauzetosti često imaju ograničene mogućnosti da se vide. Ovo druženje je nanijelo više štete nego koristi, i bilo mu je izvor smetnji.