Kao rezultat seminarskog rada koji je napisala na prvoj godini studija glume, 32 godine mlađa kolegica Nebojše Kundačine (62) postala je katalizator njegove potpune transformacije u životu, što je dovelo do nedavnog braka. Nebojša i Marija su 24. siječnja 2019. izmijenili bračne zavjete, čvrsto vjerujući da ljubav nadilazi vrijeme. Marija je rado pratila seminar Nebojše Kundačine, duboko dirnuta njegovim nastupima, što ju je potaklo da potraži razgovor s njim o predstavama koje je gledala.

  • Tijekom našeg studija na sveučilištu dodijeljen nam je izazovan zadatak sastavljanja seminarskog rada usredotočenog na kazališne produkcije koje smo pohađali. Osobno sam imao privilegiju svjedočiti Nebojšinim iznimnim nastupima u više predstava nacionalnog kazališta. Njegova gluma ostavila je tako dubok utjecaj na mene da sam se osjećao prisiljenim prići mu nakon jedne predstave, nestrpljiv da se raspitam o njegovim raznim ulogama. U razgovoru za “Gloriju” Marija se prisjetila ovog susreta, izrazivši divljenje Nebojšinom talentu. Nebojša je u odgovoru skromno priznao iznenađenje što je naišao na nekoga tko ne samo da pozorno prati nastupe, već je vrijeme posvetio i izradi seminarskog rada na tu temu.

Nakon nastupa, kada su mi misli obično bile raštrkane, odlučio sam da Maria sutradan razgovara s vama. Trebalo mi je malo vremena da razmislim i dam promišljene, logične odgovore radi intelektualnog istraživanja. Kao rezultat toga, idućeg smo se dana uključili u razgovor, prirodno usmjeren oko kazališta, unutar granica samog kazališta. Tijekom te razmjene između nas se stvorila trenutna veza, međusobno prepoznavanje zajedničkog razumijevanja“, naglasio je Kundačina prije nego što je nastavio.

  • Od samog početka, naša je veza imala dašak romantike i odvijala se upravo onako kako je trebala, čak i usred ovog brzog i kaotičnog doba. Zaista je prekrasno kada se dvije osobe spoje i odmah prepoznaju svoju kompatibilnost. U slučaju pronalaska prave osobe, sve dolazi na svoje mjesto bez napora, bez ikakvih proračunatih strategija ili unaprijed smišljenih planova. Zato se naše vjenčanje odvijalo spontano. Dijelimo mnoštvo zajedničkih interesa, posebice u području glume i glazbe. Naša zajednička strast prema čitanju prvenstveno se vrti oko svijeta glume. Naše cijenjenje finijih stvari u životu harmonično se usklađuje i zajedno krećemo na putovanje koje izaziva čistu ekstazu”, rekao je glumac govoreći o svojoj vezi s Marijom.

BONUS TEKST:

U NASTAVKU VIŠE NA OVU TEMU….

Glumačka umjetnost obuhvaća portretiranje likova i prenošenje emocija kroz izvedbe uživo ili na ekranu. Ova drevna i dojmljiva umjetnička forma nadišla je različite kulture i razdoblja, ostajući snažna sila u području umjetničkog izražavanja. Glumci u carstvu kazališta sudjeluju u nastupima uživo, zadivljujući publiku umjetnošću govora, pokreta, gesta i izraza lica kako bi učinkovito prikazali likove i priče. Kazalište služi kao jedinstvena platforma na kojoj se istinski osjeća sirova bit glume, jer je veza između glumaca i gledatelja neposredna i nefiltrirana.

Gluma na filmu i televiziji jednako je značajna. U ovom mediju, glumci moraju prilagoditi svoj portret kako bi se prilagodili različitim tehnikama snimanja, uključujući kutove kamere, montažu i specijalne efekte. Ipak, usprkos kontrastnoj tehnologiji, temeljni principi glume i dalje ostaju – sposobnost komuniciranja emocija i narativa utjelovljenjem različitih likova. Umijeće glume zahtijeva niz sposobnosti, uključujući emocionalnu inteligenciju, empatiju, analizu teksta i karaktera te fizičku disciplinu. Glumci posvećuju značajnu količinu vremena pripremi uloga, zadirući u psihologiju svojih likova i marljivim vježbanjem bruseći svoje izražajne tehnike.

Gluma ne posjeduje samo moć zabave i osvajanja svojom umjetničkom vrijednošću, već i sposobnost utjecaja na društvene i političke sfere. Medij predstava i filmova ima potencijal potaknuti društvenu transformaciju rasvjetljavanjem ključnih stvari i izazivanjem kontemplacije. U svojoj srži, gluma je duboko ljudski pothvat koji omogućuje artikulaciju zamršenih emocija i iskustava, uspostavljanje veza s publikom i duboko istraživanje dubina ljudske prirode.