Za nju se u javnosti već jako dugo nije ništa čulo a svojevremeno j ebila jedna od najpoznatijih žena na našim prostorima. Nevolje u privatnom životu su skrenule fokus sa njene karijere. Tijekom 1980-ih Vlatka Pokos imala je veliku popularnost kao pjevačica. No, zbog skandaloznog incidenta njezina je karijera znatno stradala. Naime, 2000. godine imala je priliku voditi izbor za Miss Hrvatske na HTV-u. Ovom prilikom ostavila je neizbrisiv dojam odjenuvši nezaboravnu crnu haljinu s odvažnim dekolteom koji joj se spuštao do pupka. Nažalost, ovaj izbor garderobe doveo je do njenog izbacivanja iz uloge. Tadašnji urednik zabavnog programa Velimir Đuretić njezino je odijevanje ocijenio neprikladnim.

 

  • Jednako zadivljujući bili su i njezini burni ljubavni pothvati, posebice kad se 2001. upustila u vezu s hrvatskim poduzetnikom Josipom Radeljakom Dikanom. Zanimljivo je da je prije samo godinu dana tragično preminula Dikanova bivša supruga, poznata glumica Ena Begović.

Vlatka je tada imala 31 godinu, a on 58, ali se par nije obazirao na značajnu razliku u godinama. Putevi su im se ukrstili zahvaljujući dadilji koja je čuvala Dikanovu kćerkicu Lanu, koja je tragično izgubila majku kada je imala samo 45 dana. Njih dvoje su se vjenčali 2006. godine, no nažalost, njihova je veza bila kratkog vijeka. Nakon samo godinu i pet mjeseci braka odlučili su se rastati i službeno rastali.

Ubrzo su se pojavila nagađanja da je Vlatka bila nevjerna suprugu s mlađim osobom, što je dovelo do žestokog sukoba između njih dvoje. Navodno je tijekom svađe njezin suprug nasilno izbacio pjevačicu iz njihove rezidencije, unatoč tome što je bila odjevena samo u traper hlače i ležerni top, uskraćujući joj priliku da vrati bilo kakve osobne stvari.

Nakon što je provela noć kod prijatelja, vratila se sljedećeg jutra po svoje stvari, samo da bi otkrila da je brava na stanu koji dijeli sa suprugom zamijenjena. Dean, njezin suprug, također je odlučio promijeniti brave na svom uredu. Nakon toga Vlatka se, kako javlja 24sata.hr, zatekla kako roni suze na terasi kafića prije nego što je otišla u policijsku postaju.

 

Iznenađujućim spletom događaja, Josip je napravio neočekivanu gestu tijekom gostovanja u televizijskoj emisiji Otvoreno samo četiri dana kasnije. Hrabro je odbacio svoj vjenčani prsten i izjavio: “Od ovog trenutka nadalje ja sam oslobođen.”

Prema njegovom odvjetničkom timu, on je navodno vratio sve stvari svoje bivše supruge, iako su njezini odvjetnici tvrdili da je zapravo vraćena samo njezina zimska garderoba.

  • U jednom kasnijem televizijskom nastupu Vlatka je izrazila svoju posebnu usredotočenost na malenu Lanu, istaknuvši da joj misli o novcu i imetku ne zaokupljaju misli. Otkrila je da je još uvijek u procesu preuzimanja svojih stvari, uključujući putovnicu, koju Radeljak još nije vratio. Vlatka je spomenula i svoju stalnu predanost psihoterapiji.

Nakon što ju je Dikan optužio da neracionalno troši novac, branila se izjavom da ljudi o njoj imaju krivu percepciju i da nema ništa loše u želji da se lijepo odijeva.

 

I prije žestoke svađe koja se odvijala u njihovom stanu, brak ovog para već je bio u krizi.

Slijed događaja se odvijao kada je ispratila supruga na put i u butiku “Fendi” ugledala kaput koji ju je osvojio. U pratnji supruga ušla je u trgovinu i naišla na Fabrizia, poslovođu, koji je slučajno bio Talijan. U tom je trenutku Vlatka uplovila u romantičnu vezu s Fabrizijem, prenosi spomenuti medij.

Angažirao sam pojedince da prate svaki njezin korak.Tijekom tog razdoblja u Rimu, Vlatkina zaljubljenost u veličinu grada dovela ju je do pretjeranog shoppinga. Unatoč negativnim glasinama oko nje, Vlatku sam oženio iz iskrene ljubavi i zanemario sam optužbe da mi je kumovala. Budući da živim u Rimu četiri desetljeća, dobro sam znao za svaki njezin potez. Zapravo sam čak angažirao pojedince da prate njezine aktivnosti. Svjestan sam da će ovo otkriće duboko utjecati na nju. Iako me boli priznati, otišla je predaleko kontinuirano me medijski difamirajući”, riječi su koje je tada izrekao Radeljak.

 

  • Vlatka Pokos je 2010. godine izdala autobiografiju “Život u raju” u kojoj je detaljno zaronila u zamršenosti svog braka s Josipom.

U svom pisanom iskazu opisala je svoju transformaciju od drage žene koja je dobivala crvene ruže i poruke do toga da je postala članica posade koja se vraćala s mora, vozeći se u automobilu s prtljagom.

Na stranicama knjige autorica otkriva buran susret s bivšim supružnikom koji je rezultirao njihovim razvodom nakon večere u restoranu Petra Graša. Naime, tu je bila i Ivana Banfić sa supružnikom, a Vlatku je uznemirilo Ivanino neprekidno šaputanje Josipu na uho cijelu večer. Ova nelagoda dovela je do ispoljavanja ljubomore sljedećeg jutra, što je potaknulo snažnu reakciju Josipa, koji ju je u više navrata fizički udario.

Nakon procesa mirenja, konačno je odobren razvod 2007. godine.U knjizi je izrazila da ne treba očekivati ​​iste kvalitete od starijeg muškarca kao što bi se očekivalo od mlađeg muškarca, i obrnuto. Kad se netko zaljubi, to obuhvaća svaki aspekt te osobe, uključujući njezinu dob, fizički izgled, snagu i slabost.