Uvijek postoji neizvjesnost kada poznate pjevačice snimaju Instagram fotografije i prikazuju se kao “bez šminke”; ne možemo a da ne postavimo pitanje jesu li koristili filtre dok su slikali. U novije vrijeme postalo je uobičajeno da mnogi pojedinci otvoreno priznaju da su se podvrgnuli raznim estetskim zahvatima, a botox i fileri su općeprihvaćeni i očekivani.

Za tačnu procenu preduzetih radnji potrebna je stručnost iskusnog stručnjaka, a svoju stručnu analizu u razgovoru za Kurir dao je dr Nemanja Petrović, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Prema riječima dr Petrovića, kada je u pitanju Milica Todorović, evidentno je da je podvrgnuta estetskim zahvatima na nosu, usnama, a možda i na jagodicama, ali to su moje spekulacije. Milica ima prirodno zadivljujući ten, ali kako vrijeme prolazi, efekti starenja postaju sve očigledniji, čak i za nekoga mladog poput nje. Zanimljivo, pacijenticama poput Milice često savjetujem da i bez šminke izgledaju mladolikije, jer šminka ima tendenciju malo postarati ten. To posebno vrijedi za osobe blagoslovljene besprijekornim tenom poput Milice.

Prema riječima dr. Petrovića, Viki Miljković predstavlja posebnu dobnu skupinu, gdje kada pređemo tridesetu, naša koža ima tendenciju nešto tamnijeg tena. Upotrebom šminke postižemo svjetliji izgled lica koji daje aristokratski i elegantan izgled, a da pritom zadržimo dobar ten. Vrijedno je istaknuti prisutnost nazolabijalnih bora, koje su tijekom godina postale prepoznatljiva karakteristika njezina lica. Međutim, nije uvijek moguće potpuno eliminirati sve linije koje stvaraju sjene, jer bi to rezultiralo potpunom transformacijom. Prema riječima dr. Petrovića, na licu Indire Radić teško je uočiti bilo kakve vidljive posljedice. Iako on vjeruje da je ona možda podvrgnuta nekim tretmanima, rezultati nisu vidljivi. Održava potpuno prirodan i osvježen izgled, odiše samopouzdanjem i spokojem.

Prema riječima doktorice Petrović, Seka Aleksić je doživjela značajna poboljšanja i sada izgleda još spektakularnije u odnosu na prethodni izgled tokom pjesme “Crno i zlatno”. Prema stručnom mišljenju liječnika, njezino lice ima pomlađujući trokutasti oblik koji se postiže povećanjem jagodičnih kostiju. “Vjerujem da je radila na usnama, a možda i na bradi, iako se čini da su joj brada i nos prirodni”, navodi liječnik. Ono što mu se kod Rade Manojlović najviše dopada jeste transformacija njenih zuba, dok napominje da je njena figura uglavnom ostala ista, osim modifikacije usana. Govoreći o Anabeli, Atijas navodi da ona posjeduje željene kvalitete koje pacijenti traže.

Njezine su jagodice upečatljive, kao i linija čeljusti. Čini se da su njezine usne poboljšane, ali zadržavaju potpuno autentičan izgled. Možda pojedinci koji nisu upoznati s ovom industrijom možda neće ni primijetiti ove detalje. Među ostalim djevojkama koje žele promijeniti crte lica izdvaja se Ceca Ražnatović koja je, prema riječima liječnika, značajno promijenila svoj izgled. Doktorica Petrović zaključuje da postoji veliki kontrast između žene na videu iz devedesetih i njezinog sadašnjeg izgleda. Njezino lice izgleda malo izduženije, vjerojatno zbog prilagodbi njezine čeljusti tijekom tog vremena. Međutim, sve promjene su izvedene na način da se zadrži cjelokupni sklad. Kod oplemenjivanja srednje trećine lica, potrebno je obratiti pažnju i na donju trećinu. Uspjela je postići tu ravnotežu. Kao rezultat toga, njezin trenutni izgled je skladan, iako su njezin oblik i crte lica doživjeli potpunu transformaciju od devedesetih i ranih 2000-ih.