Za mnoge naše sportiste i generalno javne ličnosti je poznato da nisu baš oduvijek imali sve ovo što imaju sada, te da su mnogi od njih prolazili kroz teško djetinjstvo. Jedan od njih je i Aleksandar Mitrović koji je danas veliko ime u svijetu fudbala.

Jedan od najboljih nogometaša u našoj sredini trenutno je Aleksandar Mitrović, koji trenutno uživa u izuzetnom razdoblju svog profesionalnog puta. Ova srpska senzacija postigla je nevjerojatne pobjede, no samo je nekolicina odabranih upoznata s fascinantnom pričom koja je oblikovala njegov život. Njegova supruga Kristina Mitrović pruža mu entuzijastičnu podršku tijekom ovog Europskog prvenstva.

  • Ona često dijeli slike njihovog bogatog načina života na svom Instagram profilu, što pokazuje da par u potpunosti uživa u svojim iskustvima. Nogometaš je u prošlosti otvoreno govorio o improviziranoj prirodi njihovog angažmana. Tijekom obiteljskog okupljanja u našem domu, iskoristio sam priliku da je zaprosim, uhvativši je potpuno nespremnu.

Mitrović se u intervjuu za magazin “Glorija” prisjetio trenutka i izrazio iznenađenje njenom reakcijom. Isprva šokirana, nije mogla vjerovati što se događa. No, samo nekoliko minuta kasnije njezina radost i uzbuđenje postali su očiti jer nije mogla obuzdati sreću. Ne samo da je Kristina Mitrović predana navijačica srpske reprezentacije, već je i snažno povezana sa svijetom nogometa kao kći poznatog sportaša Aleksandra Janjića, koji je od igrača postao trener.

Rođen i odrastao u Smederevu, Aleksandar se suočavao s brojnim izazovima na svom putu do postignuća. U intervjuu za “Informer” Mitrović je otkrio dušu i podijelio svoje spoznaje o svom odrastanju, početnom bavljenju nogometom i nedaćama s kojima se susretao u karijeri. Odgojena sam u tipičnom, marljivom kućanstvu. Moj brat i ja provodili smo puno vremena s bakom i djedom jer su naši roditelji imali zahtjevne poslove. Budili bi se u četiri ujutro kad su bili u prvoj smjeni.

Moj otac je radio kao vozač, dok je moja majka radila kao kondukter. Zapravo su se prvi put upoznali preko svojih poslova. Na kraju je moj otac prešao na samostalan rad sa šljunkom, što je značilo da je veći dio dana bio odsutan od kuće. Unatoč brojnim obavezama, stalno su izdvajali vrijeme da uče s nama ili me prevoze iz Smedereva u Beograd na treninge, ukupno šest puta tjedno. Bilo prije ili poslije škole, uvijek su bili tu, spremni pratiti me na trening i vratiti me kući.

Moj raspored vrtio se oko škole i nogometa, dok se njihov vrtio oko posla i mojih treninga. Ta je rutina trajala od moje devete godine do moje četrnaeste. Nakon toga sam se preselio u Beograd. Mitrović izražava neizmjernu sreću što im sada može pružiti sve što im je potrebno. Zahvaljujući nesebičnosti mojih najmilijih uspio sam slijediti svoje strasti i ispuniti svoje snove.

Osobito se moj brat mnogo žrtvovao da bi me uzdržavao. Bilo je trenutaka kada smo se suočavali s financijskim ograničenjima, a on je dragovoljno odlazio bez novih tenisica ili majice kratkih rukava kako bismo si mogli priuštiti kopačke i štitnike za potkoljenice. Iako sam zahvalan za svoja postignuća, još sam više zahvalan na nepokolebljivoj podršci svoje obitelji, koja je uvijek davala prednost mojim ciljevima nad svojima.

Danas sam sretan što sam u poziciji da im mogu uzvratiti. Nakon što je dobio prvu plaću, Mitar je, kao mlad i impulzivan, odlučio cijeli iznos potrošiti na kupovinu potpuno nove garderobe za sebe. Nakon što sam primio svoju početnu plaću, odmah sam otišao u trgovački centar i prepustio se kupnji više majica različitih boja.

U tom trenutku postupio sam impulzivno bez imalo obzira. Prirodno je osjećati uzbuđenje i želju da zadovoljite određene prohtjeve kada ste željni. No, takvi impulsi brzo nestaju, zaključio je Aleksandar.