Saša Popović važi za jednu od najistaknutijih poznatih ličnosti na našoj javnoj sceni. On je još od samog početka bio uz najveća imena, a jedno od njih je i Lepa Brena s kojom ima niz uspjeha, a i dan danas su u sjajnim odnosima.

Saša Popović već 24 godine otvoreno priznaje da nije ni u kakvoj komunikaciji s poznatim pjevačem Miroslavom Ilićem. Unatoč održavanju pozitivnih odnosa sa svim ostalim pojedincima uključenim u emisiju, Popović i Ilić nisu uspjeli uspostaviti bilo kakav oblik veze od 2000. godine. Iako Popović duboko cijeni Ilićeve umjetničke doprinose, njihove linije komunikacije naglo su prekinute prije dva desetljeća.

  • Više od dvadeset godina neprekidna svađa između Popovića i Ilića osvaja publiku, učvršćujući Popovićev status jedne od najpoznatijih osoba u industriji zabave. Kreativni direktor “Granda” već se ranije bavio ovim dugogodišnjim sukobom. U rasponu od 24 godine nisam imao nikakav kontakt s Miroslavom Ilićem. Putevi nam se nikada nisu ukrštali, a naša komunikacija naglo je prekinuta 2000. godine.

Uprkos tome, jako se divim njegovom talentu, a njegove pjesme su uvijek toplo prihvaćene u emisiji Zvezde Granda, rekao je Popović. Saša Popović i Miroslav Ilić već duže vrijeme su u zategnutim odnosima, a pjevač ne preza od toga da kaže. Nekadašnja plodna saradnja koju su dijelili pod vodstvom Rake Đokića prekinuta je na Miroslavljevu volju. Miroslav je u ekskluzivnom intervjuu za Una televiziju konačno otkrio detalje kako se sve odvijalo. “S Rakom Đokićem sam imao nevjerojatnu šestogodišnju suradnju, sve do 1986. godine.

Možda će zvučati bahato, ali izazivam svakoga da navede pjevače koji su imali šest uzastopnih uspješnih turneja po Jugoslaviji”, ponosno će Miroslav. Unatoč tračevima koji su kružili beogradskom čaršijom o njegovoj odluci da Raku postavi za svog menadžera, on je ostao bezbrižan. Suština stvari za njega je bila važnija od izgleda. Privukao ga je Rakin entuzijazam, odlučnost i inovativno razmišljanje, te ga je prepoznao kao idealnu osobu za nadgledanje njegove karijere.

Na kraju je Raka predložio ideju da se njihova suradnja proširi i na Slatki greh. Znajući da je odbijanje opcija, spremno je pristao bez imalo oklijevanja. Zadatak mi je predstavljao poteškoću. Bio sam fasciniran sučeljavanjem staloženog i sofisticiranog zabavljača sa svijetom cirkusa. Ipak, taj se cirkus postupno razvio u uznemirujuću težnju koja mi se nije sviđala.

Neću ulaziti u pojedinosti, ali mogu potvrditi da je moje nezadovoljstvo doseglo vrhunac kada sam otkrio da je temelj narativa ukorijenjen u pohlepi. To mi nikada nije bila namjera. Sve što sam ikada želio bilo je postići uspjeh kao pjevač i smatrati se ravnopravnim među svojim vršnjacima. Na opasku voditelja da ga Saša Popović stalno hvali, Miroslav Ilić ponudio je svoje viđenje. Primarni lik u događanjima nije Aleksandar Saša Popović, već njegova bivša životna partnerica.

Aleksandar Saša Popović, srpski glazbenik i harmonikaš, poznat je po osnivanju benda Slatki greh i obnašanju dužnosti direktora producentske kuće “Grand”. Rođen je 24. travnja 1954. u Novom Sadu, a od 1996. živi i radi u Beogradu. 1997. stupio je u brak s folk pjevačicom Suzanom Jovanović, a zajedno su 1999. na svijet dočekali kćer Aleksandru. Popović je zagrlio Suzanin sin, Danijela, iz njenog prethodnog braka kao svoje dijete.

S nepunih 10 godina krenuo je na harmonikaški put, a kada je napunio 16 godina, zajedno sa svojim prijateljima pokrenuo je inicijativu da osnuje svoj prvi orkestar. No, tek 1976. službeno ulazi u sferu profesionalne glazbe kada osniva renomirani ansambl Lira show. Dana 6. travnja 1980. Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, udružila je snage sa svojim orkestrom, te su zajedno osvojili publiku svojim osebujnim izvedbama, posebno objavom pjesme “Čačak, Čačak” 1981.

Debitantski album , pod nazivom “Čačak, Čačak”, predstavljen je 1982. godine u suradnji Lepe Brene i Slatkog greha, nakon čega je iste godine PGP RTB izdao drugi album “Mile voli disco”. Uz ogromnu popularnost ovih albuma, pjesme poput “Lady from London” i “Duge noge” pobrale su značajna priznanja. Njihovo sudjelovanje na jugoslavenskom izboru za pjesmu Eurovizije s pjesmom “Sitnije, Cile sitnije” možda nije rezultiralo pobjedom, ali je nedvojbeno postalo veliki hit.