Proces starenja je sasvim normalan proces kroz koji svi prolazimo, iako to možda ni ne želimo. Naša koža i fizički izgled se dosta mijenjaju, te postoje razne kreme i preparati kako da usporite starenje.

Ako imate malo slobodnog vremena i želju da napravite svoju vlastitu kremu protiv bora od nule, ne tražite dalje od ovog iznimnog recepta. Izrada vlastite domaće kreme za lice savršen je način za njegu vaše kože, jer ne samo da daje hidrataciju i ujednačava ton kože, već također smanjuje pojavu bora i usporava proces starenja vaše kože. Krema nudi prednosti korištenja potpuno prirodnih i sigurnih sastojaka, što je čini prikladnom opcijom za osobe sa svim tipovima kože.

Naime, vidljivi rezultati mogu se primijetiti unutar samo 7 dana korištenja. Oni kojima je zdravlje kože na prvom mjestu, bez sumnje će cijeniti učinkovitost ove kreme. Nadalje, recept za ovaj proizvod je jednostavan i vrlo učinkovit. potrebno: Za ovaj recept trebat će vam jedan žumanjak i dvije žlice bademovog ulja, iako ga po želji možete zamijeniti maslinovim uljem.

Pola žlice kvalitetnog meda, dovoljan je bilo koji, pomiješajte s dvije žličice ljekovitog vazelina. Za početak zagrijte vazelin na pari dok se ne otopi. Ovaj bi postupak trebao trajati samo nekoliko minuta. Nakon što se otopi, maknite sa štednjaka i umiješajte preostale sastojke: med, žumanjke i ulje. Sve sastojke dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Obavezno miješajte nekoliko minuta kako biste osigurali potpunu homogenost. Kako biste osigurali svoju kupnju prije vremena, imate mogućnost unaprijed naručiti kutiju koja sadrži proizvod. Iskoristite postojeću kremu koju imate pri ruci, jer će kutija od 50 ml biti dovoljna. Nježno umasirajte kremu na očišćenu kožu, umirujućim pokretima. Nakon 30 minuta uklonite ostatke kreme vatom ili vlažnom maramicom za lice namočenom u mineralnu (kiselu) vodu.

Kako bi se osiguralo optimalno upijanje u kožu, preporuča se nanošenje kreme na lice dva sata prije spavanja jer je potrebno više od sat vremena za potpuno upijanje. Za čuvanje se savjetuje čuvanje kreme u hladnjaku. Nakon svake primjene, ako ste zadovoljni rezultatima, napravite novo mjerenje. Budući da krema sadrži samo prirodne sastojke, važno je ne udvostručiti dozu odmah kako biste spriječili moguće kvarenje.

Dodatni sadržaj: Rekreirana rečenica: Dodatne informacije: Kako starimo, susrećemo se s brojnim izazovima, a među najmanje zabrinjavajućim su pojava bora na našoj koži. Iako postoje različita privremena rješenja za izglađivanje ovih bora, postavlja se pitanje: trebamo li ih tražiti? Ispostavilo se da bore mogu poslužiti kao pokazatelji značajnijih problema poput osteoporoze.

Nedavno istraživanje koje je provelo Sveučilište Yale otkrilo je vezu između dubljih bora i manje gustoće kostiju. Iako se studija usredotočila na mali uzorak od 100 žena u dobi od 40 do 50 godina, postoji jasna korelacija između izraženosti bora i gustoće kostiju. Opadanje kolagena, zajedničke komponente kostiju i kože, kako starimo moglo bi potencijalno objasniti vezu između to dvoje.

  • Uočeno je da dijagonalne bore na ušnim resicama, poznate kao Frankov znak, mogu poslužiti kao rani pokazatelj bolesti srca. Ovo značajno otkriće prvi je identificirao Sanders T. Frank 1973. godine. Moguće objašnjenje je da je pojava bora povezana s kolapsom kapilara u ušnoj resici, što ukazuje na promjene u cjelokupnom stanju ušne resice. Ovaj se fenomen također opaža u krvnim žilama koje okružuju srce i povezan je s hipertenzijom.

Zanimljivo je da žene mlađeg izgleda obično imaju niži krvni tlak. Osim toga, istraživanje je pokazalo da osobe koje su živjele dulje imaju manje bora na rukama iznad lakta. Vrijedno je napomenuti da stres također može pridonijeti razvoju bora. Osobe koje su pod stresom često pokazuju sklonost mrštenju, što s vremenom može rezultirati pojavom bora na čelu. Međutim, utjecaj stresa nadilazi ovu vidljivu manifestaciju.

Ubrzano oslobađanje hormona stresa ima štetan učinak pogoršanja proizvodnje kolagena. Nadalje, pretjerana konzumacija šećera također može pridonijeti nastanku bora. Šećer se veže s proteinima u tijelu, stvarajući zamršene spojeve koji aktivno razgrađuju kolagen i elastin, što u konačnici dovodi do pojave bora. Za one koji teško odolijevaju privlačnosti slatkiša, predlažemo da se odluče za voće kao zdraviju alternativu, a osobito su korisni nar i mango.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here