Sloboda Mićalović poznata glumica je majka dvije blizankinje i o temi roditeljstva je govorila gostujući u jednoj emisiji. Nakon što je u podcastu govorila o majčinstvu i temi dojenja, Sloboda Mićalović suočila se sa salvom negativnih komentara. Tijekom svog pojavljivanja u podcastu “Simply Parent”, glumica je izrazila svoju zbunjenost oko toga zašto neke žene odlučuju ne dojiti iako imaju sposobnost proizvodnje mlijeka. Boba, glumica, izrazila je želju da dobije psihološki uvid u čin dojenja, istaknuvši važnost razumijevanja istog. Branila je i one, poput nje same, koji imaju jaku želju i potrebu dojiti svoju djecu, izazivajući svakoga tko bi ih se usudio optužiti.

Napomenula je kako ona osobno nije imala dovoljno mlijeka da prehrani svoje dvije bebe, pa je svoje blizanke Veru i Milu morala i dojiti i davati dodatke prehrani. Kao pojedinci koji su iskusili dojenje, nastojimo razumjeti perspektive žena koje odluče ne dojiti ili ne mogu dojiti. Zbog toga mogu kritizirati našu odluku da dojimo.

 

Zbunjuje me zašto je žena postala najveći protivnik vlastitog spola. Suosjećam s majkama koje žele dojiti, ali ne mogu proizvesti mlijeko, dok pokušavam shvatiti njihove okolnosti. Ovo je moje osobno stajalište, ali priznajem da svatko ima svoje. Nepotrebno je da bilo tko napada ili ocrnjuje druge zbog njihovog izbora da ne doje, što je Sloboda naglasila u svom gostovanju u podcastu “Jednostavno roditelj”.

Nakon Bobinog izlaganja, Twitter je preplavila bujica komentara osuđujući njezino ponašanje. Čini se da korisnici ove platforme ne razumiju prirodu kritike upućene dojiljama. Brojni pojedinci izrazili su svoje uvjerenje da zapravo oni koji doje obično osuđuju one koji to ne čine, a ne uspijevaju shvatiti Bobinu perspektivu da je često točno suprotno.

 

 

 

Nakon negativnih primjedbi, glumica se oglasila na Instagramu kako bi pokazala svoju prisutnost.

U svjetlu nedavnih događaja, želio bih se javno ispričati svim ženama koje su bile negativno pogođene. Nalazimo se u izazovnoj eri u kojoj se izražavanje bilo kakvog mišljenja susreće s pomnim nadzorom, ili obrnuto, u kojoj se pojedinci osjećaju ovlaštenima izreći svoje misli bez zasluga. Ove me okolnosti potiču da naglasim važnost međusobne podrške žena.