Verica Rakočević je najuspješnija srpska modna kreatorka čiji je brend VR poznat širom svijeta. Ona ima i uzbudljiv privatni život i tri puta je stala pred matičara. Zadnji put je to bilo sa sadašnjim mužem Veljkom koji je mlađi od nje tri deecenije. Kada se saznalo da su u vezi mnogi su ih osuđivali upravo zbog te razlike u godinama.

  • Većinu svog života Verica Rakočević provela je u udobnom salonskom stanu u srcu Beograda.Njezin život doživio je potpunu transformaciju kada su joj se prije desetak godina putevi ukrstili s Veljkom Kuzmančevićem.U potrazi za utjehom, utočište su našli na periferiji, gdje im je kao oaza služila rezidencija Verice Rakočević u podnožju Avale.

Par je otkrio da gaji dugogodišnju želju za životom u neurbanoj sredini, pa čak i da neko vrijeme vikende provode u kući svoje kćeri Elice na Avalskom putu.

Verica i Veljko otvoreno priznaju da, unatoč profesionalnim obvezama koje su ih dovele do urbanog okruženja, istinski iznad svega cijene mir koji trenutno posjeduju.

Njihova jutra dočekuju melodični pjev ptica, a dok uživaju u prvoj šalici kave, uživaju u panoramskom pogledu na pažljivo dizajniran vrt s prostrane terase. Stoga ne iznenađuje da su njihovi duhovi puni vitalnosti i raspoloženja za polet.

 

Verica Rakočević svojim gostima ljubazno nudi svježe ubrane smokve i lješnjake iz vlastitog vrta kad god posjete njezin dom.

Kreativna energija Verice Rakočević savršeno je prikazana u njezinom izvrsnom domu. Dnevni boravak, ukrašen zadivljujućim dekorom, prvenstveno je usredotočen na remek-djelo ulje na platnu koje je stvorila talentirana Olje Ivanjicki.

  • Verica je za 45. rođendan dobila portret koji je poznata slikarica izradila koristeći se fotografijom kao inspiracijom.

Kuću Verice Rakočević, iako uvučenu od glavne ceste i bez uočljivog putokaza, lako je prepoznati po kamperu parkiranom ispred ulaza. Ovaj nepogrešiv prizor služi kao jasan pokazatelj da ste stigli na željenu lokaciju. Nije tajna da kamper zauzima posebno mjesto u njihovim srcima kao omiljeno prijevozno sredstvo za odlazak na godišnji odmor.

 

Govoreći o načinima prijevoza, valja napomenuti da postoji mogućnost susreta s cijenjenim kreatorom u prigradskom autobusu.

Pad vozačkog ispita mi ne smeta jer me to nikad nije zanimalo. Ako Veljko ne može osigurati prijevoz do grada, nije problem.

Verica, koja je upravo obilježila četrdesetogodišnji radni staž, otkrila je da autobus staje tek pedesetak metara od njezine kuće. Kad god zadubi u nekoliko stranica knjige, nađe se prenesena u srce priče.

 

Biografija:

Rođena 23. travnja 1948. u Podujevu, koje je tada bilo u sastavu Jugoslavije, glasovita kreatorica započela je svoj obrazovni put završivši prvi razred osnovne škole s nepunih pet godina, da bi potom završila ostatak osnovnog obrazovanja. u Dobanovcima.

  • Nakon preseljenja u Beograd, Verica je završila IX beogradsku gimnaziju, a potom se upisala na Filozofski fakultet Sveučilišta u Beogradu, gdje je upisala studij pedagogije. No, odlučila je prekinuti studij tijekom druge godine navedenog fakulteta i prebacila se na drugu ustanovu, Fakultet za defektologiju, koji je također, nažalost, ostao nedovršen.

Tijekom svog akademskog bavljenja, Verica je upoznala svog prvobitnog supruga i s njim ubrzo začela dijete, što je dovelo do njihovog braka. Zbog toga je prešla na Višu defektološku školu, gdje je trijumfalno stekla diplomu iz maloljetničke delinkvencije. Nakon ovog uspjeha, završila je srednju tekstilnu školu u Loznici.

 

Veričin uspon u modnoj industriji, domaćoj i međunarodnoj, došao je nakon što je provela kao stjuardesa u JAT-u i kao arhivist u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Verica Rakočević svoju je modnu karijeru započela 1979. godine, godine obilježene otvaranjem svog prvog butika u Beogradu i uspješnom organizacijom više modnih revija u renomiranom hotelu Hyatt. Naime, dobila je i ponudu od predstavnika hotelskog lanca da dizajnira uniforme za cijelo njihovo osoblje.

Nakon tog trenutka, Verica se posvetila modnom istraživanju, posvećujući puno sati svom poslu, ponekad i do 20 sati dnevno. Fokusirala se na samousavršavanje i stvaranje bezvremenskog dizajna, crpeći inspiraciju iz motiva srpske povijesti i folklora.