Ana Bekuta, koja je uveliko u sedmoj deceniji svog života, ne dozvoljava da godine utiču na nju. Nastoji da što više uživa u svojoj koži i svojim odjevnim kombinacijama, iao mnogi misle da nisu u skladu s njenim godinama. Uvijek je imala poseban stil kada je u pitanju odijevanje i ni sada ne odstupa od njega.

Kako Ana Bekuta ulazi u sedmu deceniju, njen fizički izgled je dostigao stanje savršenstva. Svojom posvećenošću strogoj dijeti, pevačica svakim danom nastavlja da poboljšava svoj izgled. Kako Ana nastavlja da usavršava svoj stil, postajala je sve hrabrija u svojim modnim izborima, što je rezultiralo stalnim nizom komplimenata. Uprkos čestim pohvalama za besprekoran izgled Ane Bekute, jedna posebna fotografija koju je nedavno podelila na Instagramu zatekla je sve nespremne.
  • Bio je to snimak njenog izležavanja pored bazena, pokazujući svoje zavidne vitke noge na kojima bi joj pozavidele i njene mlađe kolege. Uprkos njenom oklevanju da u potpunosti prikaže svoju građu na internetu, ova slika služi kao dokaz da je Ana samouverena i da joj je udobno u sopstvenoj koži. Njeni pratioci, prepoznavši to, zasuli su pevačicu nizom pozitivnih komentara.
Ana Bekuta, čije je pravo ime Nada Polić, rođena je 6. septembra 1959. godine u Pribojskoj Banji i smatra se jednom od najomiljenijih vokala u Srbiji. Uporedo sa akademskim radom, Ana je tokom svog boravka u Gimnaziji u Priboju aktivno učestvovala u školskom horu i lokalnom kulturno-umetničkom društvu. Tokom 1985. godine, Ana Bekuta je krenula u stvaranje svog inauguracionog albuma, koji je sadržao izuzetnu numeru pod nazivom “Nisam rođena da živim sama”.
Svojim nesvakidašnjim vokalnim talentom, Ana Bekuta krasila je scenu već decenijama. Njena muzika nastavlja da odjekuje slušaocima svih uzrasta, od starijih do mladih, ostavljajući večni trag u njihovim sećanjima. Ulaskom u muzičko takmičenje “Zvezde Granda” 2018. godine, dodala je još jedno dostignuće svojoj već impresivnoj karijeri. Strast za pevanjem Ane Bekute počela je još u mladosti, počevši od njenog učešća u školskom horu.
  • U svet muzike uveo ju je otac Branko, koji ju je odveo u kulturno-umetničko društvo gde je svirao flautu. Uprkos svakodnevnim finansijskim problemima, njeni roditelji, Milica i Branko, vredno su radili kako bi svojim ćerkama osigurali lagodan život. Milica, vrsni kuvar, i Branko, posvećeni poljoprivrednik, bili su rešeni da svojoj deci obezbede što bolje vaspitanje.
Ana, poznata i kao Nada, je najstarija od tri sestre: Dobrile i Miline. U početku je Anina težnja bila da postane učiteljica, što je izbor koji je dobio podršku njene majke. Međutim, njen otac Branko se zalagao za njeno bavljenje muzikom i njegovo ohrabrenje je na kraju ipak prevladalo. Tako je Ana iste godine upisala Gimnaziju “Branko Radičević” u Priboju.
Nažalost, njeno obrazovanje je prekinuto kada je 1976. godine rodila sina Igora. Bekutin prvi pravi nastup odigrao se u hotelu u Prijepolju, gde se ukrstila sa klavijaturistom Aleksandrom Savićem, za koga se kasnije udala na kratko od deset meseci. U narednim godinama, Bekuta i njen bend “Ana Be” u potpunosti su se posvetili nastupima u hotelima širom bivše SFR Jugoslavije.
  • Osnivanje benda omogućila je Bekutina veza sa bubnjarom Predragom Vidovićem Prejom, sa kojim je održavala romantičnu vezu narednu deceniju. Pored Vidović Preje, bend su činili Milenko Božić, Sava Jovanović, Boban Živković i Zoran Bursać. Pevačica je 2010. godine donela odluku da usvoji umetničko ime Ana Bekuta, kako je predložio producent Vukas.
Ova promena je podstaknuta rasprostranjenošću imena „Nada“ među pevačicama na jugoslovenskoj muzičkoj sceni, kao što su Nada Ruždjak, Nada Topčagić, Nada Obrić, Nada Knežević, Nada Pavlović i Nada Mamula. Ime “Ana” preporučila je Lidija Habić sa RTS-a, dok je prezime “Bekuta” ideja koju je izneo Vukas.