Nakon pobjede u renomiranom glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”, proslavljeni pjevač Mirza Selimović nažalost je doživio saobraćajnu nesreću. Ovom posebnom pojavom oglasio se na svom Instagram profilu i objavio objavu koja je izazvala zabrinutost svih njegovih vjernih obožavatelja. Zbog nesretnog događaja koji je zadesio, pjevač se našao primoran otkazati nastup. – Draga moja publiko, nažalost moramo otkazati večerašnju predstavu zbog nepredviđenih okolnosti koje su uključivale prometnu nesreću na našem putu za Beograd.

  • Srećom, svi uključeni su neozlijeđeni i željno očekujemo promjenu termina i ponovno okupljanje s vama u bliskoj budućnosti. U međuvremenu, sa zadovoljstvom objavljujemo da će talentirana grupa pojedinaca večeras krasiti našu pozornicu, i izražavamo im našu zahvalnost od srca što su nas ugostili u tako kratkom roku. – izrazio je Mirza u pisanoj izjavi. Mirza Selimović, rođen 23. novembra 1990. godine u Tuzli, poznati je pop pjevač porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Proslavio se nakon što je u osmoj sezoni cijenjenog glazbenog televizijskog natjecanja “Zvezde Granda” izašao kao pobjednik. Trenutno svoje vrijeme i profesionalne napore dijeli između Srebrenika i Beograda. Tijekom srednjoškolskih godina počeo se ozbiljnije baviti glazbom i osnovao je bend s uskom grupom prijatelja.

Zajedno su nastupali na raznim mjestima u Srebreniku i okolici. Pažnju televizijske publike prvi put je privukao 2012. godine kao natjecatelj u showu “Zvezda možeš biti ti”. No, tek u naredne dvije godine istinski se proslavio, počevši od sudionika, a na kraju kao pobjednika Zvezda Granda. Godine 2014. Mirza je objavio svoj debitantski album, nakon kojeg je uslijedio niz vrlo uspješnih singlova kao što su “Boliš me”, “Imaš me”, “Mjesto činjenica”, “Odustajem” i mnogi drugi.

  • Njegov talent i popularnost nastavili su rasti, što dokazuje njegova suradnja s renomiranim umjetnicama Ivanom Selakov, Milicom Todorović i Ilmom Karahmet, a sve su bile toplo prihvaćene od strane njegovih obožavatelja. Mirza Selimović, rođen u Tuzli 1990. godine, djetinjstvo je proveo u Srebreniku uz roditelje i sestru. Završivši osnovno i srednje obrazovanje u Srebreniku, potom je upisao studij građevine na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Glazba je oduvijek bila dio Selimovićeva života, počevši od njegovih ranih godina. Još u prvom razredu na školskim je nastupima iskazivao svoj pjevački talent, au šestom razredu već je osigurao drugo mjesto na dječjem festivalu. Tijekom srednje škole počeo je ozbiljnije svirati gitaru.

U početku je priznao da je instrument odabrao kako bi impresionirao djevojke, no s vremenom je glazba postala njegova prava strast. Kada je riječ o glazbenim utjecajima, Selimović se ugleda na izvođače poput Harija Varešanovića, Đorđa Balaševića, Zdravka Čolića, Kemala Montena, Bijelog dugmeta i Indexa. Mirza Selimović je davne 2012. godine sudjelovao u popularnom glazbenom natjecanju “Ti možeš biti zvijezda”.

  • Tijekom tjedana showa svojim je izvedbama osvajao i suce i gledatelje kod kuće, te je na kraju stigao do finala. Iako je u finalu dobio najveći broj glasova publike, odlukom žirija pobjednicom je proglašena njegova kolegica Anida Idrizević, a Mirza je ostao na drugom mjestu. Ovakav ishod izazvao je val kritika na društvenim mrežama, uz optužbe da je natječaj namješten protiv Mirze, ali je direktor Produkcijske kuće “Hajat” (“Hayat”) Ahmed Švrakić opovrgnuo te tvrdnje. Mirza je, bez daha, odlučio okušati sreću sljedeće godine na audiciji za glazbeno natjecanje “Zvezde Granda”. Svojom izvedbom pjesme Dženana Lončarevića “Nikome ni reč” oduševio je i gledatelje i suce, te vrlo brzo stekao veliki broj obožavatelja.