Danas bi 83. rođendan obilježila Milena Dravić, istaknuta i cijenjena osoba u kazališnoj zajednici. Tragično, njezina smrt prije pet godina bacila je Beograd, Srbiju i okolnu regiju u stanje duboke žalosti, bacajući melankoličnu sjenu na mjesec listopad. Iako je njezina fizička prisutnost možda odsutna, njezina bit nastavlja odjekivati ​​kroz trajno nasljeđe uloga koje je tumačila. Uvriježeno je mišljenje da je sada otišla na vječni put, sa svojim dragim suprugom Draganom Nikolićem, koji je imao nezamjenjivo mjesto u njenom srcu.

Sve do njihovih posljednjih udisaja, njihova je ljubav trajala nepokolebljivom snagom. Milena i Dragan zavjete su izmijenili 1971. u pauzi od obaveza snimanja. Iako nisu imali biološku djecu, njihov utjecaj na svijet može se vidjeti kroz njihov izniman doprinos televiziji, filmu i kazalištu uživo. Nadalje, svojim dobročiniteljskim nastojanjima dotakli su živote brojnih pojedinaca u potrebi, iako su ostali skromni i suzdržani od razgovora o svojim dobročinstvima. Baš poput svog potomka, Milena je svoju nećakinju obasipala bezgraničnom privrženošću i njegom.

Živi u Švedskoj, Rade, povjesničar umjetnosti i Milenin brat, ima kćer Vericu Lulu Dravić. Verica nevjerojatno podsjeća na poznatu glumicu, pa neki nagađaju da je Milena doživljava kao vlastito dijete. Drage uspomene na voljenu tetu i dalje vesele Vericino lice. Milena, moja draga teta, nikada nije težila za slavom ili statusom slavne osobe. Čak ni u ovom trenutku nisam u stanju nepristrano prenijeti kulturnu važnost i dubok utjecaj koji je imao na druge.

Verica je Milenu i Dragana smatrala zamjenskim roditeljima, pružajući joj istu ljubav i mudrost kao i njezini biološki roditelji. Njegova ljubav prema njoj uvijek je bila nježna i preplavljena, lišena sažaljenja, i to je ostala konstanta dugi niz godina. Posjedovala je urođeni instinkt da je zaštiti, često ga izražavajući ležernim stiskanjem usana. Ova kvaliteta nije stečena iskustvom, već je sastavni dio njezine prirode. Unatoč silnoj tuzi i praznini koja je ostala nakon njezina odlaska, bilo je i bezbrojnih dragih uspomena koje su se stvorile tijekom njihovog zajedničkog vremena. Kako je lijepo rekla nećakinja Milene Dravić, ova sjećanja imaju nemjerljivu vrijednost.