Pjevačica o kojoj danas govorimo se po prvi put široj publici predstavial u najpopularnijem muzičkom takmičenju Zvezde Granda. Milena Ćeranić je nakon toga bia i učesnica popularnog rijalitija Farma zajedno sa svojim dečkom. Gledaocima prethodno pomenutog rijaliti programa redovno su se predstavljali prikazi sukoba ovog para muzičara koji je u toku. Nažalost, Milena je snosila najveći teret ove burne okolnosti, te je kao rezultat uvida javnosti zatražila savjet psihologa. U izjavi za javnost, pjevačica je iskreno govorila o poteškoćama s kojima se susrela zbog niske tjelesne težine, priznajući dubok psihološki uticaj koji je to na nju imalo.

Po odlasku iz rijaliti programa koji je izazvao značajan napor, naišao sam na period nejasnoće. Opšte je poznato da je učešće u emisiji imperativ za postizanje ekskluzivnih potencijala. Međutim, po odlasku sam doživio drastičan gubitak težine, dostigavši ​​samo 43 kilograma.

  • Dok sam učestvovao u fotografisanju za jedan magazin, stilista mi je dao farmerke veličine 26, koje su se pokazale prevelikim. Da bih stvorio privid prezentabilnosti, morao sam ih više puta omotati oko struka.

Ne samo da su bile malo prevelike, nego su zapravo bile dvije veličine prevelike. Koliko god da sam se trudio, kada sam ugledao sebe u ogledalu, nisam mogao da se otrgnem pomisli: “Ovo nije izgled koji želim.” Ovo posebno sjećanje i dalje odjekuje mladom vokalistom. Milena se osvrnula na komentare koje je dobila u vezi sa svojim telom, rekavši da su je pojedinci dosledno ispitivali o njenoj težini i o tome šta percipiraju kao problem.

 

Nakon dvije godine, konačno je uspjela postići željenu težinu. Vrijedi napomenuti da je u tom periodu donijela i odluku da prestane pušiti, jer se uobičajeno primjećuje da pojedinci u takvim okolnostima imaju tendenciju debljanja. Zanimljivo je da nije uspjela postići ovo povećanje težine u posljednje dvije godine.

Pjevačica otkriva da je njena mršavost dovela do dvije modrice na dnu od sedenja, što ju je primoralo da koristi dva jastuka za dodatnu udobnost kada sedi na tvrdoj podlozi. Izražavajući svoju uznemirenost, pjevačica naglašava svoje odbijanje da se bavi takvim stvarima i umjesto toga se fokusira na borbu protiv medijskog nadzora.

Obuzeo me je osjećaj beznađa, ali sam odbio da se prepustim depresiji. Umjesto toga, direktno sam se suočio sa svojom intenzivnom anksioznošću i s ponosom mogu reći da sam je pobijedio. Prema Mileninoj perspektivi, anksioznost obuhvata različite negativne emocije kao što su strah, ljutnja, tuga, bol i stres.

 

Pjevačica je opisala ove neopisive negativne emocije koje kao da se zadržavaju u nama, postepeno rastu kao unutrašnja sila koja proždire sve na svom putu. Kao javna ličnost, suočavanje s napadima panike postaje nevjerovatno izazovno, ali na sreću, psihijatar je prepisao neophodne lijekove.

Kao neko ko ceni nezavisnost, pevačica je u početku oklevala da se osloni na bilo šta ili bilo koga. Međutim, psihijatar ih je uvjerio da mogu prestati uzimati lijekove kada za to dođe vrijeme. Istina, posle dva i po meseca pevačici to više nije bilo potrebno.

  • Milena Ćeranić, pevačica, svakodnevno je imala epizode teške dijareje uprkos konzumiranju raznovrsne hrane. Ona je istakla da joj učešće u rijalitiju ne dozvoljava da se slobodno izražava. Dok je bila na selu, njena ishrana se uglavnom sastojala od hleba sa krompirom ili pirinčem, što je rezultiralo stalnim prolivom i čestim odlascima u toalet.

Iznenađujuće, njeno tijelo nije uspjelo da apsorbuje hranljive materije i tek kada je napustila to okruženje shvatila je koliko je mršava postala. Čak i do danas nastavlja da se bori sa iskrivljenom slikom tela. Međutim, utjehu je našla u tome da se posveti stalnom samousavršavanju, što joj donosi ogromno ispunjenje.

 

Oni pridaju važnost održavanju hranljive ishrane i odbijaju da dopuste da ih hrana kontroliše. Zabrinuti pojedinci primijetili su njen mršav izgled i izrazili zabrinutost, pozivajući je na akciju.

“Tokom početnih faza, postojao je nedostatak samosvijesti, i kao i mnogi drugi, tada sam bio nesvjestan svog pravog identiteta. To nije bilo pitanje ličnih preferencija, već nedostatak introspekcije zbog prevelikog zahtjevi Ove okolnosti su imale dubok utjecaj na mene, posebno u smislu održavanja vitke tjelesne građe, uprkos mojoj nemogućnosti da se ugojim. 

Milena Ćeranić je podijelila svoje transformativno iskustvo koje je poslužilo kao katalizator za promjenu njene svakodnevne rutine. Donijela je svjesnu odluku da daje prednost fizičkoj ishrani i intelektualni rast posvećujući više vremena čitanju. Traženje savjeta od terapeuta također se pokazalo korisnim na njenom putu ka samousavršavanju. Put ka ličnom razvoju odvijao se neprimjetno, što ju je dovelo do toga da prizna da nešto nije u redu i da se treba pozabaviti.