Mirjana Milivojev, majka renomiranog repera Marka Milivojeva Milije, ponijela je cijenjenu titulu Miss šarma Jugoslavije 1991. godine. Malo je poznata činjenica da su je upravo njezina iznimna privlačnost i magnetizam doveli do toga da se pojavi u spotu Miroslava Ilića. Godine 1996. pjevačica je angažirala talente reperove majke kako bi odigrala istaknutu ulogu u njegovom nadaleko hvaljenom glazbenom spotu za hit pjesmu “We Were Friends”.

  • U svojim mladim godinama Mirjana je doživjela veliki uspjeh kao istaknuta manekenka, stekavši široku popularnost u svom poslu. Njeno ime odjekivalo je diljem zemalja bivše Jugoslavije jer je bila cijenjena zbog svoje ljepote i bila je oličenje želje svakog muškarca. Mili je, pak, bio tek klinac kada je njegova majka surađivala s proslavljenim Miroslavom Ilićem, poznatim i kao “mrčajevački slavuj”. Ilić je na svoj glazbeni put krenuo 1962. godine, ostavivši zauvijek trag na narodnoj glazbenoj sceni bivše Jugoslavije.

Odrastajući u selu Mrčajevci kod Čačka, Ilić je od malih nogu bio uronjen u glazbu, što je podstaklo njegovu duboku strast prema pjevanju. Njegov izvanredni glas i iskren izraz brzo su ga odveli do vrhunca glazbene industrije. Kultne pjesme poput “Tebi”, “Božanska žena” i “Vino točim, a vino ne pijem” postale su bezvremenski klasici osvojivši publiku diljem regije. Rođen 10. prosinca 1950. godine u pitoresknom selu Mrčajevci u blizini Čačka, Miroslav Ilić cijenjena je ličnost u narodnoj glazbi.

  • Odrastao je u skromnom i neupadljivom okruženju, bio je okružen melodijama i harmonijama koje će kasnije oblikovati njegovu slavnu karijeru. Glazba je bila sastavni dio svakodnevice u njegovom obiteljskom domu, gdje su bila česta okupljanja prijatelja i rodbine. U vrijeme kada je radio bio rijetkost, Miroslavov otac ga je posjedovao, što je mladom Iliću pružilo priliku da istražuje širok spektar glazbenih žanrova i umjetnika. Miroslavove godine formiranja bile su ispunjene melodičnim melodijama Jimija Hendrixa, Janis Joplin i Eaglesa, uz rezonantne melodije tradicionalnih narodnih pjesama koje su odjekivale njegovim kućanstvom.

Ti početni slušni utjecaji bili su ključni u oblikovanju njegovih glazbenih preferencija i umjetničkog pristupa. Njegov obrazovni put započeo je u Gimnaziji u Čačku, gdje je stekao osnovno obrazovanje. Ipak, kasnije je odlučio nastaviti studij u Skoplju na Fakultetu elektrotehnike. Unatoč početku akademskog puta, kod Miroslava je ljubav prema glazbi i pjevanju nadjačala želju za tradicionalnom karijerom. Ovaj ključni trenutak naveo ga je da napusti studij i potpuno se posveti svojim glazbenim težnjama.

  • Miroslav Ilić, čije je ime postalo sinonimom uspjeha u sferi narodne glazbe, svoju je umjetničku karijeru započeo početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća. Njegovi početni nastupi možda su bili skromni, ali su pokazali njegovu nepokolebljivu strast i predanost glazbi. Mjesne fešte u Mrčajevcima poslužile su kao platforma na kojoj je Miroslav zablistao talent, brzo je osvojio srca publike svojim emocijama nabijenim i osebujno zadivljujućim glasom. Snimanje singlova označilo je početnu prekretnicu u njegovoj karijeri.

Devojka iz grada, debitantski singl iz 1972., poslužila mu je kao posjetnica i omogućila mu je ulazak u svijet zabavne glazbe. Unatoč početnom nedostatku interesa drugih, ova je pjesma dospjela u njegov posjed i pretvorila se u veliki hit. Suradnja s tekstopiscem Obrenom Pjevovićem, koji mu je poklonio ovu pjesmu, odigrala je ključnu ulogu u njegovom daljnjem uspjehu.