Hvaliti dobrotu, posebno u blagdansko vrijeme, važno je, a rijetko se može naići na nekoga tko je velikodušno darovao cijeli stambeni kompleks. Rick Steves, u nevjerojatnoj velikodušnosti, donirao je stambeni kompleks koji se sastoji od 24 stana za potporu samohranim majkama, pokazujući svoj utjecaj u Americi.

Poznat po svojoj putopisnoj literaturi i zadivljujućim video zapisima koji pokrivaju cijeli svijet, Rick Steves se etablirao kao američki autor, zagovornik i televizijska ličnost. Potičući pojedince da skrenu s utabanih staza i u potpunosti prihvate lokalni način života, njegova filozofija putovanja promiče istraživanje manje poznatih odredišta. Rick Steves je stekao reputaciju ne samo zbog svojih dobro poznatih postignuća, već i zbog svojih značajnih djela dobrote.

Među njegovim značajnim djelima dobrote ističe se odluka da kupi apartmansko naselje i pruži utočište beskućnicama s djecom. Kupnjom ove nekretnine u trenutku kada se činilo da ga je vrijeme ostavilo iza sebe, transformirao ju je u zadivljujući objekt s namjerom da pruži utočište majkama koje se bore s ovisnošću ili nemaju mjesto koje bi mogle zvati svojim. Tijekom svoje izjave, Rick Steves otkrio je da je velikodušno donirao stambeni kompleks vrijedan 4 milijuna dolara Kršćanskoj udruzi mladih žena (YWCA), posebno dizajniran za pružanje utočišta beskućnicima i djeci. Nadalje, naglasio je kako se kompleks sastoji od ukupno 24 stambene jedinice.

U preko 100 zemalja, YWCA stoji kao neprofitna organizacija koja daje prioritet osnaživanju, vodstvu i pravima žena, mladih žena i djevojaka. Prema Rikovim riječima, njegova je namjera bila da ovaj smještaj posebno pogoduje samohranim majkama koje su uspješno završile liječenje od teške ovisnosti o drogama i sada su spremne ponovno dobiti skrbništvo nad svojom djecom. Rick Steves izrazio je ogromno zadovoljstvo što je mogao ponuditi skromni dvosobni stan majci i njezinoj djeci, dok je radila na ponovnoj izgradnji svog života.

Ovaj čin dobrote nije bio ograničen samo na jednu obitelj, već se proširio na ukupno 24 obitelji. Rick Steves također je s velikim zadovoljstvom podržavao pojedince koji su svoje živote posvetili pomaganju onima u potrebi, omogućujući im da se istaknu u svojim ulogama unutar organizacije. Za Ricka Stevesa to nije bio čin plemenitosti ili suosjećanja, već praktično i obzirno korištenje njegovih financijskih sredstava. Prije šest godina Stives je donio odluku da nastavi s ovim potezom.