Živjeti s pulsirajućom, bolnom kvržicom u tijelu nije jednostavan podvig – onemogućuje vam da sjedite, stojite, pa čak i obavljate osnovne tjelesne funkcije poput korištenja toaleta. Ova neugodna bolest, koja je posljedica pretjeranog naprezanja vena u rektalnom području, može uvelike poremetiti nečiju dnevnu rutinu.

Hemoroide, bilo da se manifestiraju iznutra ili izvana, karakterizira prisutnost upaljenih i natečenih vena u analnom području. Čimbenici kao što su zatvor, proljev, trudnoća i pretilost mogu pridonijeti povećanom pritisku u ovom području, čime se potiče razvoj hemoroida. Proktolozi procjenjuju da oko 50% osoba u svijetu starijih od 50 godina iskusi ovo stanje.

Zanimljivo je da su hemoroidi čak zaslužili povijesni nadimak “carske bolesti”. Prema Philu Masonu, autoru knjige “Napoleonovi hemoroidi i drugi manji događaji koji su promijenili povijest”, Napoleon je prije bitke kod Waterlooa doživio ozbiljan napad hemoroida, zbog čega nije mogao uzjahati konja i učinkovito voditi svoje trupe. Zastrašujuće vodstvo francuskog cara kompromitirao je odvratan protivnik, što je rezultiralo nesretnim porazom u bitci kod Waterlooa.

Ovaj protivnik, poznat kao hemoroidi, posjeduje lukavu prirodu i vješt je u pokretanju brzih napada. Međutim, karakterizira ga i kukavičluk i može se lako pobijediti ako smo svjesni njegove ranjivosti. U slučaju da su liječnici carske ere posjedovali znanje i primijenili jednostavne tehnike za ekspeditivno liječenje hemoroida, moguće je pretpostaviti da bismo uživali u dužem razdoblju prosperiteta u Europi ujedinjenoj pod Napoleonovim vodstvom.

Srećom, u većini slučajeva, bolest se može učinkovito liječiti kućnim lijekovima. Otkrijte učinkovite kućne lijekove za liječenje hemoroida na siguran i prikladan način. Osvježavajuće se natapa u zagrijanim sedlima Iskusite umirujuće i ublažavajuće učinke tople vode koja obavija stražnjicu i bedra, oslobađajući grčeve. Započnite tako što ćete napuniti lavor i sjesti u njega, ponavljajući ovaj postupak 2-3 puta dnevno u trajanju od 15 minuta odmah nakon pražnjenja crijeva.

Nakon postupka potrebno je nježno osušiti zahvaćeno područje ručnikom. Primjena glicerina i soli u raznim primjenama Za ublažavanje nelagode, otekline i peckanja može se koristiti mješavina magnezijevog sulfata, poznatijeg kao Epsom soli, i glicerina. Pomiješajte jednake količine soli i glicerina, a zatim zavojem od gaze nanesite smjesu na oboljelo područje. Ostavite ga da ostane na mjestu otprilike 15-20 minuta.

Po potrebi ponovite ovaj postupak svakih 4-6 sati. Osim toga, ova se mješavina može dodati u vašu sjedeću kupku za dodatno olakšanje. Led je vrijedan resurs koji se može iskoristiti na razne načine. Korištenje leda za hemoroide je uobičajena praksa. Stavljanjem obloga leda na zahvaćeno područje, pojedinci mogu doživjeti brzo olakšanje od boli i upale. Obični vazelin Formirajući zaštitnu barijeru, ovaj tradicionalni lijek učinkovito ublažava tegobe uzrokovane hemoroidima.

Nanesite vazelin za podmazivanje zahvaćenog područja i stavite nježnu krpu na vrh. Preporuča se zavaliti se i podići zdjelicu. Primjena vazelina smanjit će oticanje tkiva i olakšati bol. Odlučite se za pamučno donje rublje kao svoj izbor za maksimalnu udobnost i prozračnost. Kako biste spriječili nakupljanje vlage i nelagodu hemoroida, preporučljivo je odabrati pamučno donje rublje. Osim toga, preporuča se odabrati široku odjeću koja omogućuje nesmetanu pokretljivost. Potreban je odmor.

Kratkotrajno ležanje u krevetu pokazalo se vrlo učinkovitim u ublažavanju upale i iritacije vena zahvaćenih hemoroidima. Postavljanjem u potrbuški položaj, s jastukom strateški postavljenim ispod bedara, oteklina se može značajno smanjiti. Prilagodite svoje kupaonske rutine Kada osjetite želju za korištenjem toaleta, važno je odmah se pobrinuti za to i izbjeći bilo kakvu nelagodu. Jedna od učinkovitih metoda je sjediti na WC školjki s podignutim nogama, možda tako što ćete pod noge staviti preokrenutu kantu.

Ovo će ubrzati proces. Ipak, ključno je ne provoditi previše vremena na WC-u. Nakon što završite svoj zadatak, preporučljivo je odmah ustati kako biste spriječili pojačani protok krvi i oticanje vena na zahvaćenom području. Vrijeme je da se ove navike ostave i oni koji uživaju u čitanju dok koriste toalet. Ublažite zatvor uključivanjem vlakana, vode i probiotika u svoju rutinu.

Povećajte unos hrane koja je bogata dijetalnim vlaknima. U prehranu uvrstite suhe šljive, jabuke, mrkvu, grašak, brokulu, špinat, mahunarke i zobene pahuljice. U trgovinama možete pronaći i već zapakirana biljna vlakna koja se mogu konzumirati s vodom. Jogurt služi kao odličan lijek za zatvor. Ne zaboravite se adekvatno hidrirati unosom minimalno 2 litre vode tijekom dana.

Pozitivni rezultati mogu se postići dosljednom primjenom kućnih lijekova iz tradicionalne medicine u liječenju hemoroida. Marljivo slijedeći ove metode, pojedinci mogu učinkovito eliminirati bolest. Otkrijte naš recept za domaću mast jednostavnu za izradu koja učinkovito liječi hemoroide, pružajući olakšanje brojnim pojedincima koji su uspješno prebrodili ovu neugodnu bolest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here