Prije par dana  stigla i objava o smrti Amelije Knaves, majke Melanije Trump. Njenoj sahrani je prisustvovala cijela porodica p ai sam Donald Tramp. Amelia, koja je navršila 78 godina, privukla je pozornost medija kao žena rođena u skromnoj farmerskoj obitelji. Svoje prve godine provela je uzgajajući i berući luk u obiteljskom vrtu. Zanimljivo je uzeti u obzir da će njezina kći kasnije postati prva dama Sjedinjenih Država. Amalijin put od seljačke kćeri do tvorničke radnice i krojačice u bivšoj Jugoslaviji relativno je uobičajen, za razliku od izuzetne sreće Melanije Trump. Od obične djevojke iz prosječne obitelji u Sloveniji uspjela je pronaći put do Bijele kuće.

 

Živeći u selu Sevnica, blizu slovensko-hrvatske granice, Melanijini roditelji, Amalija i Viktor, dobili su još jednu kćer Ines. Prema podacima iz Slovenskog državnog arhiva, Viktor je bio član Saveza komunista, što je cijeloj obitelji omogućilo lagodan život u teškim vremenima ograničenih sredstava. Prema riječima jednog mještanina koji je dobro poznavao Knavsove, imao je niz veza koje su mu omogućavale nabavu posebnih oprosta ili bitnih stvari poput autodijelova koji su drugima bili nedostupni. Dok je bio gradonačelnikov šofer, Viktor je također vodio trgovinu specijaliziranu za automobilsku i vrtlarsku opremu. Istovremeno, Amalija je radila kao krojačica u “Jutranjki”, državnoj tvornici poznatoj po proizvodnji dječje odjeće. U to vrijeme tvornica se mogla pohvaliti impresivnom radnom snagom od 1200 zaposlenika, čime je učvrstila svoj status jedne od najutjecajnijih tvrtki u regiji. Prema riječima Nene Bedek, Melanijine najbolje prijateljice iz djetinjstva, posao u to doba bio je hvalevrijedan. Pružao je stabilnost i ugodan životni standard.

U svojim ranim godinama Melania i njezina obitelj živjeli su u stanu državnog stambenog kompleksa, marljivo odvajajući sredstva za izgradnju svog budućeg prebivališta. Godine 1984., u dobi od 14 godina, Melanija i njezina obitelj konačno su se smjestili u novoizgrađenu dvokatnicu. Međutim, Melanijin put do globalnog trijumfa može se zahvaliti njezinom izvanrednom debiju u manekenskoj industriji u dobi od pet godina. U to je vrijeme krasila stranice kataloga odjeće koje su izradili poslodavci njezine majke, zapalivši u njoj vječnu strast prema svijetu mode. Iako je bila primljena na Sveučilište u Ljubljani za arhitekturu, odvažno je odlučila napustiti studij i umjesto toga nastaviti karijeru modela. Melanijin put krenuo je drugim smjerom kada je sa 17 godina zaokupila pozornost poznatog slovenskog modnog fotografa Staneta Jerka na natjecanju u modelingu. Ovaj slučajni susret otvorio je vrata zadivljujućoj Slovenki zakoračila u glamurozno carstvo modne industrije.Nakon što se preselila u Milano, brzo je osigurala svoj inauguracijski ugovor kao model, čime je svoju karijeru podigla do neviđenih visina i urezala svoje ime u anale povijesti.

Međutim, Melanijina nepokolebljiva privrženost roditeljima ostala je i ona im je u više navrata odala priznanje što su joj pomogli da pronađe mjesto koje joj pripada u svijetu. Izražavajući zahvalnost za neumorne napore svojih roditelja, gospođa Trump priznala je njihovu nepokolebljivu predanost ne samo osiguravanju uspješnog života za svoju obitelj u Americi, već i omogućavanju drugima da slijede svoje snove u ovoj zemlji. Iskoristila je trenutak da izrazi svoju iskrenu zahvalnost svojoj majci i ocu za njihov neizmjeran doprinos, naglašavajući da je zbog njihovih žrtava ono što danas stoji pred svojom publikom. U intervjuu za “GQ” 2016. godine, podijelila je da njeni roditelji posjeduju nepokolebljivu radnu etiku. Ne samo da su vrlo inteligentni, već su i nevjerojatno kompetentni. Unatoč tome što dolaze iz različitih sredina, dijele zajedničke vrijednosti i tradiciju.

Prvi susret Amalije i Viktora i Donalda Trumpa dogodio se 2002. godine tijekom njegova posjeta Sloveniji. Trump je u pratnji Melanije u Ljubljanu stigao privatnim zrakoplovom oko 20 sati. U raskošnom hotelu svi zajedno su podijelili divnu večeru, a par je prije ponoći otputovao u SAD. Ova posebna prigoda označila je jedini slučaj Trumpova posjeta rodnoj zemlji njegove supruge. Prema riječima upućenih, Amalija i Viktor vodili su skroman život unatoč neslućenom bogatstvu obitelji Trump. Osim toga, odlučili su zadržati vlasništvo nad svojim prebivalištem u Sevnici. U vrijeme kada je Melania 2006. na svijet poželjela dobrodošlicu svom sinu Baronu, Amalia i Viktor povećali su svoje posjete Sjedinjenim Državama kako bi pomogli u brizi za svog unuka. Njihova prisutnost primijećena je mnogo puta u Bijeloj kući i na Trumpovom imanju Mar-a-Lago diljem Trumpa’s pojam.