Proslavljena folk pjevačica Izvorinka Milošević u mladosti je posjedovala zanosnu privlačnost koja je osvajala mnoge muškarce. Nije imala samo talenat za pjevanje nego i ljepotu pred kojom su mnogi gubili dah. Međutim, njezina je pozornost bila fiksirana samo na jednu osobu koja je ostala nesvjesna njezinih čari. U raznim medijskim istupima često je govorila o svom bivšem suprugu, dosljedno ga opisujući ljubaznim i pozitivnim jezikom. U epizodi emisije Iz profila otkrila je kako je prvi put upoznala svog supruga Mišu Blama.

U mladosti sam posjedovala zadivljujuću privlačnost koja je privukla pažnju mnogih udvarača. Međutim, Miša je ostao nesvjestan moje prisutnosti. Unatoč njegovom mrzovoljnom i neraspoloženom ponašanju, u njemu je postojala neosporna ljepota i elegancija. Odlučna da zaokupim njegovu pažnju, skupila sam hrabrosti i prišla mu s jednostavnim upitom: “Oprostite, volite li možda kavu?” U njegovom odgovoru nije bilo ni traga osmijeha jer je kratko odgovorio: “Da, pijem kavu. Zašto pitaš?” Ne pokolebavši se, preuzela sam na sebe donijeti mu šalicu kave, nadajući se da ću izmamiti i najmanji nagovještaj osmijeha. Činilo se da je on enigma, obavijen misterijom i nedostižan drugima na tržištu spojeva. Iza njegove pažljivo izrađene fasade, međutim, ležala je dobrodušna i topla osoba. Postalo je jasno da će osvajanje njegove naklonosti zahtijevati nemilosrdnu bitku s moje strane.


Godine 1971., sa samo sedamnaest godina, imala je sretnu priliku susresti se s Mišom Blamom, talentiranim jazz glazbenikom i kontrabasistom. Početak njihove priče može se pronaći na probi Velikog narodnog orkestra, gdje je Izvorinka trebala snimiti pjesmu, označivši trenutak kada je sve počelo. Izvorinkina prosidba isprva mu je prošla nezapaženo, što je prilično intrigantno. Ipak, njezina upornost se isplatila jer je uspjela ostvariti svoj cilj da osvoji njegovo srce. Dok je on ostao ravnodušan, ona je imala snažnu želju da se uda za njega, što ju je navelo da preuzme odgovornost za organizaciju vjenčanja, uz njegov eventualni pristanak.

Izrazio je svoju ravnodušnost prema statusu naše veze, navodeći da ga nije briga za izgled. No, budući da dolazim iz patrijarhalne obitelji, pravna dokumentacija za mene je imala značaj. U svjetlu toga, dogovorio sam i zaruke i vjenčanje, na što je on dao svoj pristanak. Iznenadno vjenčanje pokojnog glazbenika s Izvorinkom iznenadilo je njegovu obitelj, koju čini i njegova sestra, glumica Nada Blam. I u svakodnevnom životu i na dan vjenčanja odisali su nevjerojatnom i nepatvorenom autentičnošću. Kada su stali pred matičara, Miša je nosila elegantnu sivu košulju i hlače s tregerima, dok je nenadmašna kraljica vlaške glazbe svoju ljepotu pokazala u sofisticiranom tamnom sakou, naglašenom živopisnim šalom koji joj je krasio vrat kao modni dodatak.

Izvorinka i njen bivši suprug uspjeli su održati srdačan odnos i nakon razvoda, što je nevjerojatno s obzirom da je njihov brak trajao 17 godina. Četiri godine nakon njegove smrti, objavila je fotografiju s vjenčanja uz iskrenu poruku. Svaki put kad dođe svibanj, podsjetim se na dan našeg vjenčanja, unatoč surovoj stvarnosti koju je život ponudio. Sjećanja na MiŠu Blama i lekcije koje nastavljam učiti, da nas poljupci ne vežu ugovorima, kao ni zagrljaji i obećanja. Prošle su četiri godine otkako si otišao, a David utjelovljuje tvoju bit. Ah, naš voljeni Mišo.