Kada je stigla vijest o smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića njegovi obožavaoci su danima bili u šoku. I nakon gotovo pola desetljeća od tragične prometne nesreće u kojoj je život izgubio Šaban Šaulić, Gordana Šaulić, njegova supruga, i dalje se bori s neizmjernom tugom. Dugo se suzdržavala od razgovora o pojedinostima obiteljske kalvarije, no u nedavnom intervjuu Goca je ogolila dušu i podijelilakako je reagovala oko Šabanove prerane smrti.

Duboka i trajna ljubav između Šabana i Goce nadaleko je poznata, zbog čega je njegov odlazak posebno razoran za nju. Unatoč njezinoj snažnoj želji da ga posljednji put vidi, uskraćena joj je ta prilika zbog inzistiranja djece da je zaštite od daljnjeg emocionalnog nemira. Supruga Šabana Šaulića ispričala je kako je saznala za suprugovu smrt. Otprilike u 6:20 počela sam u panici birati njegov broj, ali nisam dobila odgovor. Telefoni su i dalje zvonili, ali s druge strane vladala je tišina. U svom očaju, provjerila sam raspored letova kako bih potvrdila je li zrakoplov za Dusseldorf poletio.

Upravo u tom trenutku prišla mi je žena koja je radila kod nas kao domaćica zabrinutog lica i upitala me: „Što se događa? Dok sam izgovarala riječi: “Nisam sigurana, ne mogu doći do Šabana, čini se da postoji neka smetnja, nešto nije u redu”, dogodio se neobičan događaj. Kum, glave zamotane u zavoje, iznenada je aktivirao funkciju videopoziva, zbog čega sam posumnjala da je fizički ozlijeđen. Počeo je nesuvislo brbljati o nečemu, dok sam u pozadini čula doktore kako razgovaraju s njim na njemačkom, uz prisustvo osobe u bijeloj laboratorijskoj kuti. Očajnički tražeći odgovore, preklinjala sam ga da otkrije gdje je Šaban, na što je on odgovorio: “Ne znam, ne znam.” Upravo u tom trenutku veza je naglo prekinuta.

Baš tada  Ilda me pozvala da joj se pridružim na kavi i upitala: “S kim se mama žestoko svađa? Zašto povisuje glas?” Izrazila je svoju nemogućnost da locira oca. Istovremeno, naš prijatelj koji je boravio u Njemačkoj došao je do Ilde. Dobila je poziv od te žene, a kada je čula vijest, samo je ovako pokazala rukom. Upozorila sam je: “Nikada, baš nikada, nemoj izgovoriti te riječi.” U tom trenutku sam izgubili svijest – kroz suze je otkrila supruga Šabana Šaulića.