Jovana Joksimović je poznata i cijenjena voditeljica koja se bez straha bavi kontroverznim temama. Zbog svoje odvažne i otvorene naravi, Joksimović nikada ne bježi od izražavanja svog mišljenja i uvijek je spremna pomicati granice.

Poznata televizijska ličnost u našem narodu, prethodno je bila kapiten rukometnog kluba “Radnički” i tri godine uzastopno osvajala titulu najbolje igračice Srbije. Jovana je napravila tranziciju sa atletske karijere na televiziju, izbor koji se pokazao vrlo uspješnim. Pokazujući svoj talent, brzo je postala jedno od najomiljenijih televizijskih lica na našim prostorima.

Nema sumnje da je upravo ovaj sport odigrao značajnu ulogu u Jovaninom osobnom razvoju, a dao joj je i zavidan dar održavanja vitke figure, osobine za kojom bi poželjeli mnogi njezini vršnjaci. I sama Jovana ima istančanu svijest o svom fizičkom izgledu, u što smo se uvjerili iz prve ruke. Vidljiv je njezin istančan ukus za modu, jer za Jutarnji program neprestano osvaja svoju publiku svojim besprijekornim odabirom garderobe.

Sa svakim javnim pojavljivanjem, njezina baza obožavatelja nastavlja rasti, a njezino nedavno objavljivanje fotografija potaknulo je široke rasprave na raznim platformama društvenih medija. Uvažena voditeljka Jovana Joksimović uveličala je sinoć tradicionalni 25. „Svetosavski bal“ u istorijskom Hofburgu u Beču, nekadašnjoj carskoj rezidenciji. Tijekom svojih televizijskih pojavljivanja stalno je pokušavala naglasiti svoje graciozne crte lica, ali ovaj poseban oblik izražavanja je bez presedana. Jovana je graciozno pokazala svoju ljepotu u zadivljujućoj, bijeloj haljini, dodajući svoj potpis – živopisnu crvenu ružu – kako bi podigla ukupnu estetiku. Jovana je našla veliko zadovoljstvo u prisustvu supruga Željka, koji je na balu pokazao svoj talent, kao i svoje provjerene kolegice i drage prijateljice Manje Grčić.