Prema vremenskoj prognozi, građani Bosne i Hercegovine u petak bi trebali očekivati ​​promjenu vremena praćenu snježnim padalinama, pri čemu će u određenim krajevima biti i najviše padalina ove zime.

Prema prognozi FHMZ-a, u petak, 19. siječnja 2024. godine, očekuje se postupan pad temperature sa sjevera. Ova promjena vremenskih uvjeta rezultirat će promjenom kiše u mješavinu susnježice i snijega. U sjevernim krajevima zahlađenje će zahvatiti prije podne, dok će ostatak zemlje zahvatiti u drugoj polovici dana. No, u najjužnijim krajevima i dalje će padati kiša.

U cijeloj Bosni jutarnja temperatura zraka uglavnom od 6 do 12°C, s tim da u sjevernim predjelima temperatura počinje opadati već prije podne, dok u ostalim krajevima taj pad dolazi kasnije tokom dana. U Hercegovini se veći dio dana zadržava toplina, s temperaturom od 8 do 16°C. Prema web stranici BhMeteo, naznačili su da trenutne tople temperature povezane s proljećem i primjetni južni vjetrovi služe kao preteča neizbježne promjene vremena koja će se dogoditi sljedeći dan. Možemo očekivati ​​iznenadni prijelaz iz proljetne sezone u zimu, pri čemu će određene regije doživjeti najveće snježne padaline do sada u zimskoj sezoni.

Prema prognozi, sa sjeverozapada nam se probija jaka hladna fronta koja prolazi srednjom Europom. Sutra će naše krajeve zabilježiti osjetan pad temperature popraćen oborinama. Zahlađenje će početi sa snježnim padalinama u Krajini, već od jutarnjih sati.
Kako dan bude odmicao, padavine će u cijeloj Bosni preći iz kiše u snijeg. Do subote navečer i u sjevernom dijelu Hercegovine doći će do ove promjene, snježna granica će se spuštati do pojedinih nizina. U Krajini će snježne padaline prestati u noći na subotu, dok će u ostatku zemlje tijekom dana postupno slabiti oborine i razvedravanje.

Prema prognozi FHMZ-a, u subotu, 20. siječnja 2024. godine, prije podne očekuju se snježne padavine u središnjim i istočnim područjima Bosne, kao iu većem dijelu Hercegovine. No, na krajnjem jugu može biti mješovite susnježice ili kiše. Kako dan bude odmicao, očekuje se smanjenje oblačnosti u cijeloj zemlji. U većem dijelu Bosne vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjeveroistočnog smjera. S druge strane, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne predviđa se jaka bura. Jutarnje temperature se u većini područja kreću od -5 do -1°C, dok će u južnim krajevima biti malo više od 2 do 5°C. Najviše dnevne temperature uglavnom će se kretati između -2 i 2°C, a na jugu do 8°C.