Prema članku u The Mirroru, Michelle Elman, stručnjakinja za veze, podijelila je vrijedne uvide o prepoznavanju znakova nevjere tijekom blagdanske sezone i dala smjernice o tome kako postupiti u situaciji ako se vaše sumnje potvrde.Svjedoci smo da se sve veći broj brakova raspada upravo zbog nevjere jednog ili oba partnera.  Mišel je oštroumno uočio da najodređeniji pokazatelj pravog karaktera osobe leži u njezinim izmijenjenim postupcima. Nadalje je otkrila da je mjesec siječanj dobio nadimak “mjesec razvoda”. Kako bi pomogla u prepoznavanju potencijalne bračne nesuglasice, preporučila je da obratite pažnju na sljedećih pet znakova upozorenja:

Njihova je razina razdražljivosti povišena u usporedbi s njihovim tipičnim stanjem.

Niotkuda su razvili intenzivnu vezanost za svoj telefon, trudeći se da ga drže blizu čak i kad se tuširaju. Ne dozvoljavaju vam ni ga ga pogledate

Promjene u njihovom rasporedu koje se ne mogu objasniti ili objasniti.

Kada se raspitate o nečemu, skloni su se sukobljavati i upuštati se u rasprave.

Mišel je objasnila da se pojedinci mogu upustiti u varanje iz različitih razloga, uključujući i želju za distanciranjem između sebe i partnera zbog osjećaja preplavljenosti emocionalnom bliskošću, koristeći je na taj način kao sredstvo samosabotaže. Prema njezinim riječima, do prevare može doći kada netko nema sposobnost prekinuti vezu, birajući prečac za postizanje željenog ishoda bez upuštanja u razgovor. Osim toga, pojedinci se mogu upustiti u varanje ako posjeduju duboko uvjerenje da su nedostojni ljubavi koja im se pruža, što ih navodi da sabotiraju vezu.

U slučaju da promatrate ove pokazatelje, Michel preporučuje da se s njima izravno suočite. “Iako veza ima potencijal podnijeti nevjeru, nedvojbeno će postojati izazovna faza tijekom koje se morate uključiti u teške rasprave u vezi s kršenjem povjerenja. Međutim, to se može postići samo ako osoba koja je prevarila pokaže istinsku predanost sebi – poboljšanje“, naglasila je. Prema riječima stručnjaka, ključno je da pojedinci shvate razloge svoje prevare i potpuno razumiju čimbenike koji su tome pridonijeli, kako bi spriječili bilo kakve buduće pojave. Proces oporavka često zahtijeva višestruke razgovore i zahtijeva strpljenje obiju uključenih strana, uz razumijevanje da ne postoji trenutno rješenje.