Jedno od poznatih lica u svijetu narodne glazbe, Aca Lukas, naišao je na pravne probleme. Lukas je doživio neuspjeh kada su ga zaustavile prometne vlasti i nakon toga priveli zbog neposjedovanja važeće vozačke dozvole, što je posljedica prijašnjih prijestupa. Izvještaji iz kluba Kopaonik, gdje je Lukas trebao nastupiti, pokazuju da je pjevač prenio svoju nemogućnost javnog nastupa, što je izazvalo zabrinutost oko statusa njegovog dugo očekivanog večernjeg nastupa na poznatoj planini.

Folker Aca Lukas je na putu za Kopaonik doživio nepredviđeni prekid kada ga je kod Brusa zaustavila saobraćajna policija. Dok je bio u svom vozilu, pjevač je bio podvrgnut daljnjem ispitivanju. Prema izvješćima, pretragom Lukasova automobila pronađeni su kokain, marihuana i razne vrste tableta, što je dovelo do njegovog kasnijeg uhićenja. Lukas je sinoć imao zakazan nastup na Kopaoniku, ali je po dolasku u klub dobio vijest da mu neće biti dozvoljen ulazak. Shodno tome, talentirana pjevačica nije mogla pokrasiti pozornicu na poznatoj planini. Naime, fotografija je uhvatila Lukasov automobil parkiran ispred policijske stanice u Brusu, gdje je priveden.

Pogledi javnosti bili su uprti u privođenje Ace Lukasa, hvaljenog pjevača, koje je izazvalo golem interes. Navijači su zatečeni nespremni i izrazili su svoju zabrinutost u vezi s tim događajem, što je izazvalo val nagađanja oko razloga uhićenja.

Aca Lukas je dobar poznavatelj pravnog sustava, što je u javnosti dobro poznato. Iako se pjevačica i ranije suočavala s sukobima s prometnim propisima, ovi događaji samo su zagrebali površinu brojnih incidenata koji su plijenili znatiželju medija i javnosti. Za sada nema komunikacije Lukasovog tima s lokalnim medijima niti bilo kakve aktivnosti na društvenim mrežama. Ostaje neizvjestan odgovor folkera nakon izlaska iz pritvora.