Od davnina, religija je stalni pratilac čovječanstva, s brojnim vjerama koje postoje diljem svijeta. Među njima, kršćanstvo je najrasprostranjenija religija na globalnoj razini. Izvanredno širenje ovog sustava vjerovanja može se djelomično pripisati naporima misionara poslanih u različite kutove svijeta. Njihova je misija bila širiti učenja kršćanstva i uvjeriti pojedince iz različitih vjerskih sredina da prihvate ovu vjeru.

U doista izvanrednoj priči, donosimo na vidjelo neobično putovanje dviju časnih sestara misionarki. Ova je priča očarala publiku diljem svijeta, ostavivši ih zapanjenima. Konkretno, dvije afričke časne sestre bile su dodijeljene kao misionarke na Siciliji, gdje je njihova suosjećajna briga za starije osobe ostavila trajan utjecaj. Po povratku, njihova neočekivana transformacija mnoge je ostavila u čudu.

Unatoč zahtjevu da časne sestre drže celibat, što znači da se moraju suzdržavati od seksualnih odnosa, dogodila se izvanredna okolnost kada su ove dvije časne sestre otkrile da su trudne po povratku iz misije. Važno je napomenuti da jedna od ovih časnih sestara dolazi s Madagaskara i posvetila je značajnu količinu vremena brizi za starije osobe dok je bila stacionirana na Siciliji.

Po povratku s putovanja otkrilo se da je trudnoća znatno uznapredovala, unatoč tome što su bili odsutni tek mjesec dana. Sestra, koja ima trideset i četiri godine, primljena je u bolnicu zbog jakih bolova u trbuhu. Identitet oca djeteta ostaje nepoznat. Potaknuta kršenjem značajnog vjerskog zakona, odmah je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio identitet oca i okolnosti njezine trudnoće. Rim tvrdi da su njihovi postupci usmjereni na očuvanje dobrobiti buduće djece rođene pod sličnim okolnostima, iako i dalje postoji skepticizam u pogledu pravih motiva iza ove istrage.