Neda Ukraden je na muzičkoj sceni više od pola vijeka i iako je ušla u osmu deceniju i dalje aktivno nastupa. Udavala se samo jednom i ima kćer jedinicu kojoj je i danas posvećena. Jelena Bilbija Minović, kćerka Nede Ukraden, svjesno je odlučila skrenuti s majčinog puta i odustati od pojavljivanja u javnosti. Rijetko se pojavljuje u javnosti, jer joj je primarni fokus njegovanje obitelji i prihvaćanje života usredotočenog na njih.Jelena, uspješna direktorica marketinga, unatoč tome što je vlasnica kozmetičkog salona u Beogradu, radije se drži potajno u javnosti.

 

Neda je izrazila želju da, kao i svaka obična žena, a posebno razvedena, svjedoči svojoj kćeri koja uz supruga Pecu sada ima svoju obitelj koju čini troje djece – blizanke Aleksandra i Neda, kao i sina po imenu Dušan.

Sretni smo što posjedujemo prostran stan, utoliko što komuniciramo telefonskim pozivima i porukama kako bismo majci dali priliku da se izolira i napuni. Iako, ona to rijetko koristi.

Moja majka posjeduje neusporedivu snagu, sličnu onoj zmaja na pozornici, ali unutar granica našeg doma, ona preuzima ulogu brižne bake svojim unucima. Jelena je svojedobno rječito opisala svoj život uz djecu, supruga i majku Nedu.

Biografija pjevačice:

  • Rođena u Imotskom 1950. godine, Neda Ukraden proživjela je nomadsko djetinjstvo zbog očeve dužnosti službenice SUP-a. Njeni roditelji, Dušan i Anđelija, porijeklom su iz Crne Gore. U svojim ranim godinama Neda je živjela u Imotskom kod bake i djeda da bi se s roditeljima preselila u Višegrad.

U Višegradu je naišla na susjedu koja ju je upoznala s umjetnošću pjevanja sevdalinki. Obitelj se kasnije nastanila u Goraždu, gdje je Nedin talent procvjetao jer je nastupala na raznim školskim priredbama koje su se održavale u Osnovnoj školi “Maksim Gorki”, koju je pohađala pet godina.

Nakon Goražda, dvije godine su proveli u Brčkom, gdje je Neda prvi put osjetila ljubav, iako nikada nije otkrila ime svoje simpatije. Tijekom boravka u Brčkom postala je članica školskog zbora pod vodstvom profesora Mirka Šrajera, čiji je utjecaj u Nedi probudio strast prema glazbi.

Što se tiče osobnog života, Neda je desetljeće bila u vezi s Milanom Bilbijom, a u braku su bili tri godine prije nego što su se konačno razveli. Ipak, uspjeli su održati prijateljski odnos zbog kćeri Jelene. Nažalost, Neda 2013. godine nije mogla doći na Milanovu sahranu jer je uz zeta Pecu bila zaokupljena brigom o unukama blizankama Nedi i Aleksandri.

 

  • Naknadno je u svoju obitelj primila i drugu unuku po imenu Dušan. Osim toga, Neda dijeli neraskidivu vezu sa svojim voljenim psom Dejom. Unatoč živahnom načinu života, Neda se odlučila ne udati ponovno jer tek treba pronaći nekoga tko može pratiti njezin tempo. Umjesto toga, posvetila se uspješnoj karijeri i voljenoj obitelji. Iako je dobivala pozive za sudjelovanje u reality showu “Farma”, profesionalne obveze spriječile su je da sudjeluje.

Neda je na društvenim mrežama podijelila selfie s pokojnom Usnijom Redžepovom, koja je tragično preminula od raka pluća. Nažalost, ova gesta je naišla na osudu javnosti, jer je na fotografiji Nedin radosni izraz lica suprotstavljen evidentnoj boli na licu pokojne pjevačice. Izražavajući uznemirenost i zabrinutost zbog prijetećih poruka koje dobiva, pjevačica je izrazila želju da se oprosti od svoje kolegice s kojom je veže 40 godina.

Nagađanja u medijima oko Nedine navodne ljubavne veze s znatno mlađim muškarcem brzo je opovrgnula sama pjevačica. Dok ju se povezivalo sa Sašom Popovićem i Tonijem, suprugom Dragane Mirković, Neda inzistira da s njima ostane prijateljski odnos. Titulu najvažnijeg muškarca u njezinu životu nosi unuk, tvrdi, jer ga obožava. Unatoč kritikama na račun čestih posjeta plastičnom kirurgu, Neda pojašnjava da se samo dva puta godišnje podvrgava tretmanima radiovalovima kako bi revitalizirala svoj izgled lica.

Osim toga, bavi se anticelulitnim programima i tretmanima kavitacije u kozmetičkim salonima. Dajući prioritet hidrataciji, održavanju nutritivne prehrane, bavljenju tenisom i plivanjem, redovitim odlaskom u teretanu i samouvjerenim odijevanjem kupaćeg kostima u svom sedmom desetljeću života, ponosno pokazuje svoj vibrantan i aktivan životni stil.