Protekla godina zauvijek će nam ostati urezana u sjećanje kao vrijeme kada je nenadmašni Zlatan Ibrahimović donio odluku da se povuče i odloži kopačke na policu. Zlatan Ibrahimović često ističe svoju individualnost i osebujnost. Iako ga mnogi smatraju bahatim on tvrdi da je u pitanju njegovo samopouzdanje. Svoja postignuća pripisuje marljivom radu i predanosti, a njegov pedantan pristup dodatno pokazuju smjernice koje slijedi u odgoju svoje djece.

 

U listopadu 2023. održan je vrlo cirkulirani intervju između njega i renomiranog britanskog novinara Piersa Morgana, koji je osvojio publiku diljem svijeta. S njemu svojstvenom iskrenošću otvoreno je govorio o nizu tema uključujući svoj način razmišljanja, odgoj, roditeljske odnose, obitelj, profesionalni put, sukobe s Guardiolom, Minom Raiolom, Novakom Đokovićem, utjecaj arapskog bogatstva, Haalanda, Mbappea… Bitno , nije ostavio kamen na kamenu i neustrašivo je izrazio svoje misli. Izvanredne izjave koje je dao tijekom ovog izvanrednog intervjua nedvojbeno će se pamtiti godinama koje dolaze. Ibrahimović je u nedavno objavljenoj knjizi “Adrenalin” izrazio nepokolebljivo obožavanje svoje djece, proglasivši ih svojim prioritetom. Naglasio je da njegova ljubav prema njima ne podrazumijeva samo obasipanje ljubavlju, već i osiguravanje njihove sigurnosti i pažljivo vođenje njihove neovisnosti.

 

Pojasnio je da djeci ne dopušta pristup društvenim mrežama i ograničava im korištenje interneta. Ibrahimović je tijekom razgovora izrazio zadovoljstvo što su njegovi sinovi Vincent i Maksimilian krenuli njegovim stopama, istaknuvši važnost njihovog odnosa. Danas je nogometna momčad Milana potpuno uronjena u svoju igru, pokazujući impresivnu razinu usredotočenosti. Ključno je, međutim, da njihova motivacija proizlazi iznutra, a ne iz vanjskih utjecaja, uključujući i mene. Kao roditelj sada imam privilegiju pratiti svoje dječake na utakmice i svjedočiti drugim roditeljima koji tjeraju svoju djecu na određene radnje. Ovo naglašava prevladavajući problem u svijetu nogometa. Kao najpopularniji sport na globalnoj razini, nogomet stvara značajno bogatstvo, zbog čega roditelji ulažu velika sredstva u sportske aktivnosti svoje djece. Nažalost, neki roditelji od odgajatelja postaju treneri, agenti, pa čak i odvjetnici. Za njih je imperativ da shvate da njihova djeca ne bi trebala biti vođena svojim željama, već svojim osobnim težnjama. Utjehu pronalazim u spoznaji da moja djeca traže svoje nogometne karijere radi vlastitog ispunjenja, a meni to pričinjava veliku radost.

 

Tijekom intervjua, Zlatanova djevojka Helena otkrila je da on svojim sinovima prenosi vrijednost poniznosti dijeleći priče o vlastitom izazovnom djetinjstvu, naglašavajući važnost samopouzdanja i zahvalnosti za ono što posjeduju. Zlatan Ibrahimović, Bosanac sa švedskim sportskim državljanstvom i putovnicom, samo od svojih klupskih plaća od dolaska u Juventus 2004. godine skupio je vrtoglavu sumu od preko 150.000.000 eura, čime je premašio zaradu Đokovića na teniskim turnirima, navodi Krstarica.

Njegova rezidencija je lišena ikakvih vizualnih prikaza, osim jedne usamljene fotografije na kojoj su njegova stopala. Razloge za ovakav izbor otkrio je i poznati sportaš. Doista, namjerno sam odlučio suzdržati se od ukrašavanja svojih zidova osobnim fotografijama. Ova odluka proizlazi iz mog uvjerenja da je unutar obitelji ključno stalno imati na umu izvor naše egzistencije – moja stopala. Suzdržavanjem od prikazivanja slika želim služiti kao stalni podsjetnik svima koji uđu u moju teretanu da su ova stopala odgovorna za hranu u kojoj uživamo.