Među poznatim političarima na Balkanu postoji jedna osoba koja se izdvaja od ostalih – Ana Brnabić, aktualna premijerka Srbije. Ono što Brnabić posebno ističe je njezina sklonost romantičnim vezama sa ženama nego s muškarcima. Međutim, ovaj osobni izbor naišao je na značajan otpor i protivljenje opće javnosti na Balkanu, gdje je prihvaćanje takvih pojedinaca ograničeno. Kao rezultat toga, izbili su široki prosvjedi kao odgovor na Brnabićkinu poziciju i njezin osobni život.

Dok je bila pouzdana saveznica predsjednika Aleksandra Vučića, Brnabićka se suočila s oštrom reakcijom jer nije pokazala veću solidarnost s borbom za prava transrodnih osoba i jednakost osoba istog spola. Usprkos tome, čini se da je zadovoljna privilegijama koje su joj dane na njenom cijenjenom položaju u Srbiji. U svom osobnom životu, ona ostaje tajanstvena prisutnost, vješta u održavanju jasne razlike između svoje privatne i profesionalne sfere.

U carstvu Brnabićke stanuje simpatična plavokosa liječnica Milica Đurđić, koja je u dugogodišnjoj vezi s premijerom. Unatoč tim spoznajama, ne otkriva se mnogo više o njezinom privatnom životu, osim atraktivnog partnera i njihovog mladog sina Igora. Odabir njezine partnerice nedvojbeno je izazvao zavist ostalih premijera. Njihovo prisustvo nedavno je zapaženo na koncertu pod ravnanjem Zubina Mehte, uz nastup cijenjene Beogradske filharmonije, gdje ih je pratilo nekoliko dužnosnika.

Prosto je bilo nemoguće previdjeti zadivljujuću auru koja je obavijala Milicu, osvajajući kako one koji su bili u njenom prisustvu, tako i one koji su je vidjeli putem fotografija. Neosporna povezanost Ane i Milice je evidentna, što ih čini istaknutim istospolnim parom u Srbiji i susjednim regijama, jer su široko prihvaćene u javnosti. Dok se Milica i Ana drže povučeno, njihova povremena pojavljivanja u javnosti uvijek privlače pažnju.