Rođen 1. veljače 1950. godine u Danilovgradu, Zoran Kalezić stekao je veliku slavu u bivšoj Jugoslaviji. Njegove pjesme su bile omiljene mnogima, a njegovi hitovi poznati. Naime, dijelio ga je blisko prijateljstvo s poznatim Tomom Zdravkovićem, čak su jedan drugome kumovali djeci. Nažalost, Kalezić je nakon teške borbe s rakom pluća preminuo 4. siječnja u 73. godini života. Cijelo vrijeme bolesti uz njega je bila vjerna supruga Irena, s kojom se vjenčao u 67. godini, a ona u 53. godini života. sam kraj.

Zoran Kalezić dio života boravio je u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je radio po zanimanju domara. Potraga za srećom pokazuje se kao nevjerojatan izazov jer zahtijeva ostavljanje dijela srca iza sebe. Čini se da su istinsko zadovoljstvo i užitak nedostižni kada traje stalna čežnja. To postaje beskrajni ciklus bijega – od roditelja, s jednog mjesta na drugo, pa čak i od samog sebe. Međutim, budući da sam sada postao Amerikanac, vratit ću se u svoju domovinu sa svježim pogledom. Posjedujem duboko razumijevanje svog identiteta i korijena, dok istovremeno gajim duboko poštovanje i cijenjenje prema Americi, naciji koja mi je pružila priliku da ispunim svoje umjetničke težnje, jednom je izrazio.

Uz nazočnost kumova, matičara i iznenadnog gosta, Zoran i Irena, koji su imali brakove i dvoje odrasle djece, izmijenili su zavjete. Žuto Serhatlić, Zoranov dragi prijatelj i radni kolega, ugodno je iznenadio novopečeni bračni par iskrenim nastupom na harmonici. Zoranovu duboku ljubav prema supruzi dodatno oslikavaju njegovi postupci tijekom bolesti, gdje je odvojio vrijeme da sklada i posveti joj iskrenu pjesmu. Ova priča nadilazi priču o mojoj voljenoj Ireni, koja me sada ispunjava ogromnom snagom. To je autentična, istinska i univerzalna priča koja sažima bit ljubavi. Namjera nikada nije bila impresionirati Irenu ili bilo koga drugoga, ali je neočekivano evoluirala u jednu od najznamenitijih interpretacija moje cijele karijere. Osjećam ga u dubini svog bića, jer prebiva u meni i postao je sastavni dio mog identiteta. Naša ljubav, koja je cvjetala i nastavlja cvjetati unatoč izazovima, ostaje naše najdraže blago. Dok smo okupljeni oko toplog kamina, prepuštajući se čaši vina, sine nam duboka spoznaja. Iako su nam djeca možda miljama daleko, stalno dolaze i odlaze, ne mogu zamisliti život bez moje voljene Irene – elokventno je prenio Kalezić.

Iako živi i radi u Americi, Filip Kalezić, sin pokojnog Zorana Kalezića, silno je žudio da se oprosti od oca. Međutim, nije mogao prisustvovati sprovodu zbog zemljopisne udaljenosti između njih. Srceparajuća vijest o očevoj smrti duboko je pogodila Filipa. Unatoč njegovoj iskrenoj želji da bude prisutan na sprovodu, nije to mogao učiniti zbog suprotnih običaja koji okružuju smrt u Americi. Budući da živi u Chicagu, Filip željno iščekuje priliku da otputuje u Crnu Goru i oda počast na očevu posljednjem počivalištu. Kroz očevu mukotrpnu borbu s nemilosrdnom bolešću, Filip je održavao stalnu komunikaciju, pružajući nepokolebljivu podršku.

Zoran je, nažalost, podlegao bolesti prije nego što su se uspjeli ponovno spojiti. Filip je na svom Facebook profilu izrazio nadu da je njegov otac konačno pronašao utjehu uz svog anđela čuvara. Izrazio je zahvalnost za očevu dvostruku ulogu roditelja i umjetnika, odajući priznanje njegovoj nepokolebljivoj predanosti svom glazbenom pozivu. Unatoč brojnim preprekama, Zoran nikada nije pokleknuo pred nevoljama sve do svog posljednjeg dana. Filip vjeruje da je njegov otac pronašao utjehu i mir na sigurnom mjestu. Završavajući svoju poruku srdačnim pozdravom, izražava želju da njegov otac nađe vječni počinak.