Andrija Era Ojdanić, rođen 13. prosinca 1947. u zlatiborskom selu Visoka, proslavljeni je srpski pjevač narodne muzike. Sljedeće godine surađuje s Radojem Mitrovićem Barajevcem i objavljuje četiri singla u istoj izdavačkoj kući. Ove ploče uključivale su pjesme poput “Nemoj me tražiti”, “U trenutku boli”, “Suze bi nas utopile”, “Oprosti mi za nevjeru”, “Srest ćemo se nekad u životu” i “Jenjeno je srce” moje.” Uz to, snimio je i dva dueta s grupom Delije, Velo je liješte orovo i Koja gora, Ivo. Era se dodatno proslavio sudjelovanjem u raznim reality show programima, plijenivši pažnju javnosti svojim hrabrim izjavama koje su dospjele na naslovnice domaćih medija.

Nacija je ostala zatečena zaprepašćujućim otkrićem Ere Ojdanića, jer je proslavljeni folk pjevač otkrio da je imao vezu sa čak 43 godine mlađom djevojkom. Pjevač je otkrio svakodnevni ritual koji on i njegova djevojka provode kako bi započeli svoja jutra. “Usred burne večeri, dok je zahvaćena vrtlogom emocija, neočekivano joj predstavljam divan pripravak od domaćeg meda, osvježavajuće vode i okrepljujuće kave. Nježnim, ali upornim glasom, tiho izgovaram: “Moja voljena, probudi se.” Ona, zatečena iznenadnim prekidom, uzvraća: “Što je s tobom?” Ne propuštajući trenutak, odgovaram: “Gle, draga moja, onaj koji te gleda, ne vidiš li ludost u svom pitanju? Zar nisi pri zdravoj pameti?” Njezina pojava, razbarušena i neukroćena, utjelovljuje sirovu ljepotu koja izranja u jutarnjem svjetlu nakon turbulencija olujne noći.” – opisao je Era svojevremeno.

Era je izrazio svoje divljenje ženama koje ujutro imaju prirodan, razbarušen izgled. Vjeruje da tada dolazi do izražaja njihov pravi šarm i ljepota. Čak i bez imalo dotjerivanja ili šminke, žena i dalje može izgledati zapanjujuće, čak i usred ljubavnog ludila. Dopustite da vam osvežimo pamćenje povodom Matorine rasprave u “Zadruzi” o navodnoj ljubavnoj vezi Ere Ojdanića i Anastasije Stanojević Palčice, što je ona oštro demantovala. Nakon razotkrivanja ovog narativa, još jedan folk pjevač također se pozabavio temom.

“O, Palčica, moja mala Kolubarko! Da, poznajem je. Zapravo smo se zajedno pojavili u reality showu. Na tulumima smo dijelili poljupce i zagrljaje, bez ikakvih tajni i skrivenih namjera. Sve je bilo na otvorenom i tada je Era, koji je priznao svoju želju da pomogne Palčici, stupio na scenu. Unatoč mojoj ponudi da postane šefica recepcije u mom motelu, odlučila je ne svratiti. Odbivši priliku, objasnila je: “Premlada sam, atraktivna, ambiciozna i zadivljujuća da bih bila zaokupljena takvim pozicijama. Moram naći načina da ostvarim prihod”, naglasio je pjevač u komentaru o Palčici.