Više od tri desetljeća kultni vokal Džej Ramadanovski i njegov nerazdvojni suputnik Acko Nezirović iskovali su duboku vezu. Njihova zajednička iskustva uključivala su bezbrojne zajedničke dane, a Acko je često boravio u Džejinom stanu na Dorćolu. Posjećivali su nastupe jedno uz drugo i krenuli na nezaboravna putovanja na more.

Acko se prisjetio vremena koje je proveo s Ramadanovskiem, razmišljajući o utjecaju pjevača i razmišljajući o nasljeđu koje je ostalo iza njega. Džej je bio velikodušan da podijeli svu svoju zaradu, a prema Ackovu kazivanju, jedina preostala imovina od pjevačeve iznimno uspješne karijere je stan na Dorćolu, u kojem je preminuo. “Ne vjerujem da je od Džeja ostalo ikakvo nasljedstvo. Bio je velikodušne naravi i volio je sve dijeliti. Prije više od dvadeset godina, dok sam boravio u Beču, povjerio mi je da ga otpratim do banke u kojoj je imao sef. Ukazao mi je povjerenje i otkrio da posjeduje oko 470.000 maraka koje je potom prebacio u drugu banku.

Za prijevoz sredstava nosili smo torbu u njegovo ime. Lagano se čak i našalio rekavši: “Da nas netko napadne, znao bih da si nam ti smjestio jer samo si ti znao za naše planove.” Džej je uvijek imao smisla za humor. Nadam se da je ostalo nešto nasljedstva za njegovu djecu, jer su doista izvanredni i služe kao uzorni pojedinci. Međutim, sumnjam da je imao značajnu preostalu imovinu. Vjerovao je da je novac samo papir, nimalo drugačiji od bilo kojeg drugog. Često je primjećivao: “Zaslužio sam to da bih ga potrošio, i potrošio bih koliko hoću.” – kazao je Acko.

Acko ga je opisao kao nekoga tko nikada nije dopustio drugima da plaćaju, čak ni kada su bili dio istaknutih cehova. Njegova velikodušnost došla je do izražaja tijekom ručka, gdje je preuzeo na sebe podmiriti račun s konobarom. Nezaboravan incident dogodio se na jednoj svadbi u Puli, gdje ga je Acko nazvao u tri ujutro, tjerajući ga da ide spavati. Ipak, odlučio je ostati i sljedećeg popodneva iznenadio je kuhare, konobare i hotelsko osoblje obasuvši ih novčanicama od pedeset eura. Pravdajući svoje postupke, napomenuo je: “Pa i oni imaju djecu, a mi smo sinoć dobili novac kad smo pjevali”. Ova anegdota savršeno oslikava njegov karakter.

Prema Džejevom bliskom prijatelju od prije više od tri godine, njegov otac i djed položeni su na počinak u skladu s islamskim tradicijama. Sam Džej izrazio je želju za tradicionalnim islamskim ukopom, rekavši: “Želim da Hodža obavi ritual, opere telo i da se sve pridržava načela islama.” Čak je taj osjećaj podijelio i s našim zajedničkim poznanicima. Džej je također tražio da se tijekom ceremonije pušta glazba, posebno je tražio violinu i tamburu kako bi stvorili melodičnu atmosferu. Osim toga, spomenuo je važnost ispijanja rakije u čast svoje duše, jer je to volio. Zanimljivo, unatoč tim preferencijama, slavio je i Veliki petak, običaj koji je preuzeo od svoje bivše supruge Nade. Kao rezultat toga, Džej, legendarni pjevač, sahranjen je prema muslimanskim običajima.