Prethodno smo predstavili Jelenu, Mostarku porijeklom iz Beograda. Stekla je široko priznanje nakon što je pomoću svoje platforme TikTok prozvala studentice koje su hvalile pojedince umiješane u ratne zločine. Kao rezultat njenog hrabrog postupka, Jelena je dobila stipendiju za nastavak studija u Srbiji.

Kako javlja Senzor.ba, Jelena je rekla da bi, s obzirom na okolnosti u kojima se nalazi Vulin, bilo potrebno da se pojedinac u nekom trenutku svog života pozabavi situacijom. Jelena je sugerirala da bi bilo korisnije da osoba ostane u Sarajevu i vodi pošten i običan život. Nadalje, Jelena je istaknula važnost spoznaje da se u Srebrenici dogodio genocid. Jelena je napomenula da bi osoba, da je posjedovala osobine prosvijećene i kulturne žene, prepoznala da se dogodio značajan genocid, koji se obično naziva etničkim čišćenjem.

Još jednom je svoje riječi uputila pravoslavnoj zajednici, govoreći o incidentima nepoštivanja i zlostavljanja povratnika u Vlasenici i Srebrenici za vrijeme blagdana Badnje večeri i Božića. Osim što je izrazila svoju zbunjenost u vezi s nedostatkom poštovanja prema značajnom prazniku, izričito im je savjetovala da se ponašaju na način koji poštuje autohtonu kulturu. Nadalje, predložila je da, ako su nezadovoljni Bosnom i Hercegovinom, razmisle o preseljenju u Srbiju.

Izražavajući svoje duboko razočarenje, Jelena je otvoreno izrazila sram zbog sramotnih postupaka koji su se dogodili. Ona čvrsto vjeruje da je uskraćivanje mira onima koji su otišli krajnje neprihvatljivo. Važno je podsjetiti da su čelnici Republike Srpske u BiH nedavno donijeli odluku o obilježavanju “Dana Republike”, unatoč svojoj prethodnoj neustavnoj presudi. Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini dosljedno je naglašavao štetnost ovakvih postupaka, ističući da oni samo služe daljnjoj podjeli i jačanju napetosti unutar države.

https://www.facebook.com/watch/?v=1481613562698594&t=0