Pjevačica Zlata Petrović imala je vrlo težak život – prvi put se udala kao maloljetnica, a sa 18 godina već se udala treći put. Zlata Petrović se prvi put udala sa 14 godina, za čovjeka kojeg nije voljela. Učinila je to nakon što su je nagovorili majka i očuh. Čim je završila osmi razred, muža su joj našli majka i očuh. Iako je mladić bio zgodan i potjecao iz imućne obitelji, Zlata nije htjela biti s njim jer ga nije voljela – naša kći nije nastavila studij. Ili se vjenčaju ili ostanu kod kuće i rade. Ne prodaju nas za novac, takvi su sada običaji romskih svadbi u Italiji ili Parizu. U moje vrijeme bogati muškarci birali su vrijedne djevojke. Kad su roditelji tog mladića vidjeli da čistim, perem rublje, radim, odabrali su me za ženu njihovog sina.

  • Nitko me ništa nije pitao! Ali nisam se bunio, znao sam da tako mora biti. Samo sam bio ljut na život. Plakala sam tri mjeseca, iako je moj muž (neću da mu pominjem ime) jako zgodan i dobar dečko – rekla je jednom prilikom pjevačica. Imala je 16 godina i bila je trudna kada se odlučila razvesti i početi pjevati, no shvatila je da mu ne želi dati dijete. – U četvrtom sam mjesecu i počeo mi je rasti trbuh. Nakon deset dana preklinjanja, konačno sam uvjerila majku da pobaci. Neka mi Bog oprosti, ovo je moj najveći grijeh u desetljećima. Ali nitko nije htio napraviti dilataciju i kiretažu jer je beba već bila u mom trbuhu. Jedva sam u Jigu našao liječnika koji bi pristao to učiniti za mene bez straha da ću biti uhićen jer je to protuzakonito. Nisam razmišljala o tome hoću li požaliti jer jedino o čemu sam razmišljala je da se riješim ove bebe i skinem ovaj teret sa svojih leđa.

Živog su me rezali dok su me kiretirali, a ja sam noću izašao od tog stola da pjevam! S mamom sam autobusom išla u Beograd, a potom u Milol, gdje sam tog dana nastupala – ispričala je Zlata kasnije se ponovo udala, ali brak je kratko trajao, kada je postala punoljetna i udala se. . Ovo mu je treći brak, a s kolegom Hasanom Dudićem ima sina. Nakon razvoda od Hasana udala se za voditelja Zorana Pejića Peju, s kojim je dobila sina Jovana, ali je i ovaj brak završio razvodom. Rođena je 13. srpnja 1962. godine u Beogradu, gdje trenutno živi i radi.

  • Pjesme “Plači, moli”, “Mirišeš na nju”, “Dođi mi zagrij ruke”, “Nedjelja”, “Guši”, “Vrijeme je isteklo”, “Ludo srce”, “Voli me i želi me”, “Oženičeš se ti”, “Mađije” i “Vragolasta” su njene najpopularnije pjesme.Muškarci su ludi za Zlatom Petrović i Zoran Pejić Peja, a majka je dvoje djece, Mikija i Jovana, okušala se i u reality showu “Farma”. Potječe iz siromašne obitelji. Zbog toga je Zlata ostala skromna tijekom cijele karijere. Odrasla je uz majku i očuha i završila osnovnu školu. Još kao mlada je s majkom nastupala kao pjevačica po barovima. Majka joj je Romkinja. Zlata se nikada nije sramila svojih rimskih korijena. Kasnije je to naučila svoju djecu. Smatraju je jednom od najboljih pjevačica rimskih pjesama. Kad je imala samo četrnaest godina, majka i očuh odlučili su Zlatu udati za dječaka protiv njezine volje. Zlata je bila s njim dvije godine, a onda je pobjegla kod tetke u Beograd. Sa šesnaest godina počela se ozbiljnije baviti glazbom. Oca je upoznala kada je imala dvadeset godina.