Prolaz: Čak i nakon razvoda 2019., Angelina Jolie i Brad Pitt nastavili su se suočavati s neprekidnim nesuglasicama i pravnim bitkama u vezi sa skrbništvom nad djecom i vlasništvom nad vinarijom u Francuskoj. Dokazi upućuju na to da poznata glumica Jolie izražava svoju financijsku devastaciju kao posljedicu pravnog postupka koji uključuje njezinog bivšeg supruga, prema izvorima iz njezinog najužeg kruga. Međutim, postoje pokazatelji koji daju suprotnu sliku.

  • Iako Angelina tvrdi da ju je Brad Pitt ostavio bez prebijene pare, Daily Mail piše da je njezino bogatstvo skočilo nakon razvoda, pri čemu je njezin bivši suprug neizravno doprinio nevjerojatnih 100 milijuna dolara njezinoj financijskoj dobiti. Sredstva je stekla na različite načine, uključujući zajmove, alimentaciju za djecu, darove i znatnu zaradu od prodaje njezinih 50 posto vlasništva u vrlo osporavanoj imovini “Chateau Miraval Winery”. Kao gestu velikodušnosti, Brad joj je poklonio 10 posto udjela u vlasništvu. Kada su 2008. prvi put kupili svoje veličanstveno imanje i vinograd u Francuskoj, vrijednost im je bila 60 milijuna dolara. Međutim, zahvaljujući Bradovim marljivim naporima i strateškim ulaganjima u posao, njegova trenutna vrijednost skočila je na nevjerojatnih 164 milijuna dolara. Nedavno objavljeni podaci pokazuju da Jolie izražava nezadovoljstvo novčanim neuspjesima.

Međutim, osobe s insajderskim znanjem o krugu Brada Pitta tvrde da je glumica posjedovala dovoljno resursa da nedavno finalizira sporazum o preuzimanju kontrole nad prethodno prepoznatljivim objektom na Manhattanu, koji je ranije okupirao Andy Warhol. Opseg njezina vlasničkog udjela u ovom baru ostaje neotkriven, no javno je poznato da ga koristi kao platformu za izlaganje i promidžbu svoje modne marke Atelier Jolie. Prema insajderu upućenom u spor oko vinarije, Angelina tvrdi da Brad uzrokuje njezinu financijsku propast, dok je u stvarnosti njezina namjera nanijeti mu financijsku štetu.

  • Suprotno svakoj želji da naudi svojoj bivšoj partnerici, čini se da je Brad Pitt usvojio suosjećajniji pristup nudeći podršku i financijsku pomoć, unatoč njezinoj očitoj osvetoljubivosti. U početku je Brad pokušao preuzeti dio vinarije Angeline Jolie, s namjerom da očuva obiteljsku vezu s imovinom, u slučaju da se ona odluči odreći svog udjela. Nažalost, ovaj plan je propao zbog zategnutih odnosa između dviju strana. Brad Pitt je 2021. godine optužio Angelinu da je prekršila njihov kupoprodajni ugovor prodajom svojih 50 posto udjela u Chateau Miravalu ruskom oligarhu Juriju Scheffleru bez pristanka bivšeg supruga. Unatoč prethodnoj Pittovoj ponudi za kupnju udjela za 54 milijuna dolara, dogovor je propao zbog njegovih specifičnih zahtjeva, prema upućenima. Bliski suradnici Brada Pitta tvrde da je on pokazao veliku velikodušnost prema glumici.

Do 2018. već je dao 1,3 milijuna dolara za alimentaciju, pokrivajući troškove poput terapije za njihovu djecu, uz stotine tisuća dolara za razne svrhe. Pouzdani izvori pokazuju da je glumac potrošio ukupno 10 milijuna dolara na dobrobit njihove djece u razdoblju od sedam godina. Kako prenosi Daily Mail, glumac je svojoj bivšoj supruzi poklonio sliku Winstona Churchilla pod nazivom “Tower of Koutoubia Mosque”.

  • U 2021. uspješno je prodala ovo umjetničko djelo za nevjerojatnu svotu od 11,5 milijuna dolara. Osim toga, 2018. dao joj je zajam od 8 milijuna dolara kako bi olakšao kupnju njezine trenutne rezidencije u Los Angelesu. Vila je kupljena za ukupno 24,8 milijuna dolara, a ona tvrdi da su sredstva dobivena od njenog bivšeg supruga doista bila zajam, zajedno s kamatama i unaprijed određenim rasporedom otplate. U ironičnom zaokretu, obavijestila je Vogue da je svoju odluku da odabere baš tu nekretninu motivirala njezinom željom da djeca budu što bliže svom ocu, koji živi samo pet minuta od kuće.