Slobodan Zdravković, 76-godišnji gospodin, krenuo je u potragu za životnom partnericom koja će mu ne samo pružati nepokolebljivu brigu, već i dijeliti blaženstvo mirovine do kraja njegovih dana. Želja mu je bila da ova posebna žena naslijedi njegovo imanje i plodove njegova rada. Konvencionalnim sredstvima objavio je oglas koji je izazvao zanimanje žena koje su izrazile fascinaciju i potom mu se obratile na razgovor.

Po dolasku na unaprijed određeno mjesto, pozornost sugovornika odmah su privukla djelomično otvorena vrata. Ušavši žurno, u nesređenom i zapuštenom životnom prostoru naišla je na nepomični Slobodanov lik. Kombinacija iznenađenja i brige preplavila je njezino biće, što ju je natjeralo da brzo ode s mjesta događaja kako bi upozorila vlasti. Bez gubljenja vremena, odmah su stigli na lice mjesta, samo da bi otkrili Slobodanovo beživotno tijelo, ostavljajući zauvijek izgubljenu svaku mogućnost komunikacije.

Slobodan, cijenjeni član zajednice koji je tražio društvo kako bi se izborio s osjećajem usamljenosti, tragično je postao žrtva brutalnog i nemilosrdnog zločina. Nakon prerane smrti ovog starijeg gospodina, odmah je pokrenuta temeljita istraga. Sumnja se da je jedna osoba iskoristila Slobinu ranjivost, ušavši na njegov posjed putem oglasa, te pod plaštom mraka izvršila protupravnu radnju.

Točan iznos novca koji je ukraden iz stana ostaje nepoznat. Očito su lopovi, za koje se kasnije otkrije da su ubojice, bili namamljeni starčevim oglasom te su u konačnici postali nesretna meta pljačke. Tužiteljstvo je pokazalo ogromnu predanost i nepokolebljiv trud u nastojanju da riješi slučaj, zaokupivši pažnju i znatiželju javnosti. Pojavila su se nagađanja o mogućoj umiješanosti žene i njezinog društva u noćnu provalu.