Mira Škorić, renomirana srpska pjevačica specijalizirana za folk, turbofolk i pop-folk žanrove, rođena je 8. srpnja 1970. godine u Beogradu. U desetogodišnjem braku s kirurgom Vasom Jeremićem 1996. godine dobili su kćer Milicu. Mira i Vasa su, unatoč razvodu, zadržali prijateljske odnose, a Mira ga je hvalila kao uzornog čovjeka i predanog oca. Milica, koja je bila izvrsna akademski i bila priznata kao najbolja učenica u svojoj srednjoj školi, nastavila je studirati medicinu, postigavši ​​savršen prosjek 10. Mira svoju kćer voli kao najbližu osobu od povjerenja i najveću podršku.

Zbog ranog ulaska u javni sektor Mira Škorić nije bila u mogućnosti nastaviti školovanje. Brzi niz albuma Mire Škorić, zajedno s njezinim opsežnim nastupima diljem bivše Jugoslavije, spriječio je njezin daljnji razvoj u mogućnostima obrazovanja. Nakon završene osnovne škole Mira se odlučila za srednju komercijalnu školu, vjerojatno s željom da u konačnici studira na Ekonomskom fakultetu. Međutim, kako je paralelno pohađala glazbenu školu, njezina je strast prema glazbi naposljetku prevladala, navodeći je da umjesto toga nastavi tim putem.

Od malih nogu se isticala i plijenila pozornost ljudi. Debitirajući na javnoj sceni, pokazala je svoj talent na cijenjenom festivalu “Raspjevana jesen”, izborivši u konačnici mjesto u finalu. Plodna suradnja sa skladateljem Draganom Aleksandrićem 1988. dovela je do stvaranja njezinog nastupnog albuma prikladnog naziva “Niko kao mi”. Nadovezujući se na ovaj uspjeh, njezin drugi album, “Mi mokoze sve”, dodatno je učvrstio njezinu prisutnost u glazbenoj industriji.

Mirina karijera doživjela je značajan skok objavljivanjem njezine pjesme “Why are you wearing my ring” koja se popela na vrh ljestvice, što ju je potaknulo u nove visine i učvrstilo njezin položaj jedne od najtraženijih pop umjetnica današnjice. Obrazovanje kao da je za Miru Škorić ostalo u drugom planu jer joj je prvenstveno bila usmjerena na glazbu, što joj je donijelo neke od najupečatljivijih trenutaka u životu, uključujući ovacije i rasprodane koncerte.

Unatoč tome što je istaknuta osoba u industriji zabave, neočekivano je naišla na svog bivšeg supruga, koji zanimljivo nema nikakve veze sa svijetom pop glazbe. Poznato je da hirurg Vasa Jeremić ima ćerku Milicu. Mirina nasljednica donijela joj je neizmjernu radost idući očevim putem, nadmašivši majčino srednjoškolsko obrazovanje i postala doktorica medicine. I ne samo to, već je prije nekoliko godina krenula i na bračni put i svijanje obiteljskog gnijezda.