Čedomir Jovanović se zadnjig godina udaljio od politike uglavnom zbog zdravstvenih problema. Srpski političar, hvaljen kao jedan od najdarovitijih u novije vrijeme, započeo je svoj put u polju dramaturgije prije nego što je brzo prešao u sferu politike. Njegov uspon bio je brz poput japanskog vlaka, počevši njegovim sudjelovanjem u studentskim prosvjedima i kulminirajući njegovim članstvom u DS-u 1998.

U roku od samo tri godine, popeo se na poziciju potpredsjednika, preuzimajući uloge kao što su lider zastupničkog kluba demokrata i potpredsjednik srbijanske vlade. U ožujku 2001. odigrao je ključnu ulogu u uhićenju Miloševića i preuzeo odgovornost da bude jedan od primarnih pregovarača za njegovu mirnu predaju i kasnije izručenje Haaškom sudu.

Čedomir Jovanović i njegova supruga Jelena imaju četvero djece, a njihovo drugo dijete, kćerka Jana Hart  nedavno je krenulo na put punoljetnosti. Po uzoru na sina Mihajla Lajfa, punoljetstvo je proslavila i najstarija kći Čedomira Jovanovića. Povodom osamnaestog rođendana Jane Hart njezini su roditelji priredili nezaboravnu proslavu. Zabavu su krasili crno-bijeli motivi, a svi prisutni bili su pozvani da se obuče u skladu s tim. I sama Jana zračila je u haljini koja oduzima dah i osvojila svjetla reflektora.

Obitelj Jovanović potrudila se ispuniti sve želje slavljenice, pobrinuvši se za luksuzan ugođaj crno-bijelim dekoracijama, balonima i personaliziranim detaljima. Osim toga, svi su se odjenuli u identične crno-bijele kombinacije kako bi proslavili njezin poseban dan. Zanosna Janina ljepota nije jedino što je privuklo pažnju na obiteljskoj fotografiji; Strastveni poljubac roditelja odao je neizmjernu radost i ponos jer je još jedno od četvero djece našlo pravi put.