Pjevačica Biljana Sečivanović je imala tužu i tešku životnu priču. Upoznali smo je u najpopularnijem muzičkom takmičenju ali je ona i prije a i poslije toga nastupala na privatnim zabavama i kako danas kaže jako dobro zarađuje. Ona je našla svoju srodnu dušu i sa svojom djecom iz prošlih veza njih dvoje žive harmonično. 

Debitujući na Zvezdama Granda, podelila je svoju srceparajuću životnu priču koja je osvojila srca publike. Kao samohrana majka koja se bori, suočila se sa bezbrojnim poteškoćama samo da bi sastavila kraj s krajem. Pre dve i po godine, proslavljena pevačica Biljana Sečivanović razmenila je zavete sa svojim voljenim partnerom Aleksandrom Nedićem, prigrlivši život ispunjen čistim blaženstvom.

 Sa suprugom i sinom Matejom sada živi u bajkovitom životu. Međutim, ispod njenog blistavog osmeha krije se duboka tuga. Biljana Sečivanović je iskusila periode ogromnog bola i nedaća, o kojima je neustrašivo otkrivala u prošlosti.

Bilja je s nepokolebljivim uvjerenjem izjavljivala da ljubav prevazilazi ograničenja vremena i društvenih normi. Naglasila je da na njen izbor da prihvati bračnu ponudu nisu uticali vanjski uticaji ili omalovažavajuće primjedbe u vezi sa njenim godinama. Čvrsto stojeći na svome, izjavila je da se nikada nije osjećala prisiljenom da se povinuje konvencionalnim standardima, uključujući uobičajenu bijelu vjenčanicu, bez obzira na svoje prethodne susrete s ljubavlju.

 

Njeno muzičko očaranje izazvao je harmonikaš sa kojim je imala privilegiju da radi, a taj susret je označio i početak njenog profesionalnog puta. Ova osoba je postala njena početna romansa, duboka i zajednička ljubav, pošto je postao njen dečko. Dok je željno iščekivala njegov povratak sa vojne dužnosti, verno je svakog drugog vikenda odlazila u Zaječar da bude uz njega.

Dubina naše naklonosti nije imala granice. Nažalost, njegovi roditelji su me duboko prezirali zbog moje karijere vokala, uprkos činjenici da je naša veridba već bila dogovorena. Na kraju, nakon tri godine, naša veza je došla do kraja.

  • Susret se pokazao kao ogroman test, koji je rezultirao produženim periodom neprestanih suza. Proces oporavka bio je naporan i dugotrajan. Tokom ovog izazovnog perioda, iskreno sam se obavezao na sebe: nikada više neću sebi dozvoliti da volim nekoga bez postavljanja jasnih granica, čuvajući dio sebe za potencijalno povlačenje. U potrazi za utjehom, krenuo sam na put u Austriju, gdje sam naišao na novo romantično zanimanje. Intrigantno je da je ovaj novootkriveni plamen bio kolega član benda, tačnije talentovani klavijaturist Bojan – otkriće koje je Biljana napravila u tom periodu.

 

Čak i uz moju sklonost ka razvijanju dubokih emocionalnih veza u romantičnim partnerstvima, čak ni ta konkretna veza nije bila u stanju da izdrži iskušenja vremena. Naša zajednička čežnja za djetetom tjerala nas je na bezbrojne poduhvate, ali nažalost, nismo uspjeli postići začeće. U nastojanju da poboljšam naše izglede, podvrgnuta sam se operativnim zahvatima i na jajnicima i na maternici, što je, nažalost, dovelo do mnoštva komplikacija.

  • Nakon dugog razmišljanja, na kraju sam odlučio da ga oslobodim, ohrabrujući ga da potraži partnera koji bi mogao zadovoljiti njegovu čežnju za muškim potomstvom. Naša skoro decenijska veza konačno je došla do kraja i krenuli smo odvojenim putevima.

U više navrata, moj ginekolog mi je snažno preporučio da promijenim metodu kontracepcije. Nakon odluke da prestanem uzimati lijekove, prošla sam kroz duboku emocionalnu krizu. U to vrijeme sam naišla na osobu koja nije imala veze s muzičkom industrijom i na kraju ostala trudna s njim. Preplavljena suzama, zatekla sam sebe kako sumnjam u autentičnost okolnosti koje su se odvijale u mom životu.

 

Nakon svojih neuspješnih pokušaja da zatrudnim dijete sa čovjekom do kojeg sam duboko brinula, našla sam se u poziciji da nosim tuđu bebu. Težina duboke tuge učinila me je izazovom da nastavim da radim zajedno sa Bojanom i njegovom muzičkom grupom. Kada sam podelila vest o svom odlasku zbog trudnoće, njihov odgovor je bio potpuno zaprepašćen, a jedna članica benda je čak pala sa svog sedišta, kako je otkrio glavni vokal.

Tokom cijele trudnoće uspješno sam ispunjavala svoje profesionalne obaveze i nastavila da nosim visoke potpetice do sedmog mjeseca, uprkos tome što sam bila podvrgnuta operaciji grlića materice koja je onemogućila serklaž. U međuvremenu, moj rođak Nikola se borio sa teškom bolešću, a moja sestra je morala na operaciju kičme zbog neprijatnosti spavanja u stolicama pored bolničkih kreveta.

 Usred ovih izazova, posvetila sam se brizi o svom voljenom djetetu, koje je već osjećalo mučne bolove i trebala mu je stalna njega. Marljivo sam ga kupao i svjedočio uznemirujućim scenama koje je bilo nevjerovatno teško podnijeti.

Kako bih se pridržavala zakonskog zahtjeva da budem u neposrednoj blizini bolnice u kojoj sam se prijavila za porođaj, vratila sam se u Austriju dok sam bila u osmom mjesecu trudnoće. Sa sigurnošću u srcu da nosim dečaka, odlučila sam da mu dam ime Mateja, kao počast Nikoli, dragom prijatelju. Kako se bližio deveti mjesec, prihvatio sam se farbanja stana, pri čemu sam zatražio pomoć Bojana, mog bivšeg partnera.

 

  • Umjesto da meni lično prenesu srceparajuću vijest o Nikolinoj smrti, moji roditelji su preuzeli na sebe da dopru do njega. Čitav kraj je bio ispunjen zvukom mog žalosnog jauka. Uprkos tome što sam se očajnički držala nade da će se izdržati, dozvoljavajući mi da upoznam njega i njegovog brata i sestru, doživjela sam kontrakcije iste noći i rodila se. Ujutro, dok sam prenosio vijest o dolasku, pogrebna povorka je već krenula.

Intenzivnu čežnju i željno iščekivanje voljenog djeteta pomračio je duboki osjećaj tuge, koji sam iskusio ne samo ja već i moji najmiliji. Rođendani su bili lišeni prazničnog duha, bez radosti i melodija muzike. Po povratku iz Austrije, silna želja me je natjerala da posjetim groblje, dovodeći Mateja da ga Nikola vidi čak i iz nebeskih carstava.

U tragičnom preokretu događaja, i moja sestra je podlegla raku, suočena sa srceparajućim izborom između pridruživanja jednom djetetu u svijetu izvan ili ostati ovdje s drugim. Potaknut žestokom odlučnošću da je zaštitim od zla, dao sam svečano obećanje: “Odbijam da dozvolim da propadneš.” Prikrivajući bilo kakav trag tuge, preuzeli smo masku normalnosti, pretvarajući se da je sve u redu. Pravu veličinu slomljenog srca mogu shvatiti samo oni koji su to lično izdržali.

Biljana je, dok je krasila veliku pozornicu Zvezde Granda, hrabro otkrila svoju borbu sa rakom dojke. Uprkos ogromnim ličnim previranjima sa kojima se suočila, hrabro je sakrila svoj tragični životni narativ, osiguravajući da publika ostane nesvesna njenog unutrašnjeg nemira.