Nakon tri godine pauze, poznata pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović vratila se na glazbenu scenu 2004. godine izdavanjem albuma “Gore od ljubavi”. Ovo razdoblje njezina života bilo je ispunjeno turbulencijama i preokretima. Čak i danas, mnoge pjesme s ovog albuma nastavljaju odjekivati ​​kod publike. Nažalost, Marina Tucaković, talentirana autorica pjesama iza većine pjesama na albumu, preminula je prije dvije godine nakon borbe s teškom bolešću. Nedavno, na godišnjicu njezine prerane smrti, brojni kolege i vršnjaci oglasili su se društvenim mrežama kako bi odali počast njezinoj trajnoj ostavštini.

Ceca i Marina dijelile su vezu koja je prevazilazila profesionalne granice; bili su prijatelji od povjerenja koji su se duboko razumjeli. “Neću dugo” bila je jedna od skladbi proizašlih iz životnih susreta samog pjevača. Nastala je kao izravan odgovor na Cecine okolnosti, a slušatelji su dugo vremena pogrešno vjerovali da se obraća muškoj figuri. Ipak, ova pretpostavka je netočna.

U razgovoru je Ceca otkrila da dirljiva skladba koju je Marina Tucaković napisala za svoju djecu nikada nije izvedena uživo na njezinim koncertima. Ceca je dalje pojasnila da pjesme življeg ritma imaju veći odjek kod publike, zbog čega je pjesma snimljena isključivo na CD-u. S obzirom na njezinu raniju izjavu da tekst odražava njezina osobna iskustva, nagađa se da je pjesma napisana i snimljena otprilike godinu dana prije izlaska albuma.

U području glazbe preferiram pjesme koje posjeduju uvjerljive slike koje izazivaju strahopoštovanje. Marina posjeduje izvanrednu sposobnost stvaranja takvih pjesama, što dokazuje jedna posebna skladba koja me odmah zaokupila. Tijekom procesa snimanja postalo je očito da se ova pjesma doista izdvaja od ostalih, što me navelo da je označim kao posvetu djeci. Osvrćući se na to iskustvo, Ceca je istaknula Marininu vještinu u besprijekornom ugrađivanju elemenata iz vlastitog života u pjesmu.