Milanske vlasti uhitile su dvije osobe u dobi od 56 i 66 godina za koje se vjeruje da su odgovorne za niz krađa u modnoj četvrti. Ove krađe, koje su se događale od listopada do prosinca, posebno su bile usmjerene na prestižne ustanove, uključujući draguljarnice, luksuzne butike i hotele. Ukupna vrijednost ukradenih predmeta je nevjerojatnih 450 tisuća eura. Prvi incident prijavljen je u zlatarnici u ulici Monte Napoleone, gdje je pod misterioznim okolnostima nestala ogrlica vrijedna 123.000 eura.

Kako javljaju talijanski mediji, istraga je pokrenuta nakon krađe ogrlice vrijedne 123.000 eura iz zlatarnice. Dodatno, identična skupina osoba navodno je ukrala i 10 boca vina iz hotela “Četiri godišnjeg doba”, ukupne vrijednosti oko 200 tisuća eura. U prethodnom incidentu, koji se dogodio početkom studenog, skupina od tri osobe, uključujući dvije osobe za koje se vjeruje da su srpskog podrijetla, sudjelovala je u krađi u zlatarnici koja se nalazila u sklopu drugog hotela.

U ovom konkretnom slučaju uspjeli su nabaviti ogrlicu procijenjene vrijednosti na 100.000 eura. Slijed događaja je rekonstruiran, što je istražitelje navelo na zaključak da su se osumnjičenici predstavljali kao stalne mušterije u raznim barovima, zanemarujući potrebu za maskama i ne obraćajući pozornost na prisutnost nadzornih kamera. Iskorištavajući nepažnju osoblja, pljačke su izvodili bez ikakvih prepreka. Ovu informaciju prenosi Alo.rs.

U samo 48 sati nakon početne krađe, nevjerojatnih ukupno 10 boca vina, čija se vrijednost procjenjuje na oko 200.000 eura, misteriozno je nestalo iz raskošnog prostora ekstravagantnog hotela. Prema medijskim izvješćima, krivci koji stoje iza ovog drskog čina su identificirani, nakon čega su dvije osobe uhićene, dok su dvije ostale u bijegu, iako je njihova nacionalnost neizvjesna. Nakon toga, snimke na kojima su zabilježene njihove nezakonite radnje objavljene su u javnosti, prikazujući njihovo drsko izvršenje plana, nesputano čak ni u prisutnosti članova osoblja koji ništa nisu sumnjali. Unatoč nedostatku nadzora, oni vješto provode svoj plan i navodno se sastaju s neidentificiranom osobom koja im pomaže u bijegu s mjesta zločina.