Bojan Jovanovski, poznat i kao Boki 13, rođen je 19. kolovoza 1986. u Skoplju, Makedonija. Riječ je o poznatom pjevaču i voditelju koji je tijekom svoje karijere izazivao kontroverze. Sa svojih 16 godina organizirao je dodjelu prestižne nagrade “13”, koja je privukla brojne poznate balkanske zvijezde. Boki 13 bavi se menadžmentom od svoje 19. godine. Nakon završetka studija na Fakultetu za turizam postao je voditelj popularnog makedonskog talk showa “Talk Show”. Dodatno, 2009. godine preuzima ulogu voditelja televizijske emisije “Gospođa ministarka” na mreži “Sitel”.

Bojan Jovanovski postao je poznat i stekao ogromnu popularnost nakon sudjelovanja u reality showu Big Brother VIP 2010. U to je vrijeme talijanska publikacija pod nazivom “La Verita” objavila video i audio zapis, otkrivajući transakciju između makedonskog poduzetnika Jordana Kamčev i Jovanovski, a radi se o svoti od milijun i pol eura. Svrha ove razmjene bila je utjecati na tužiteljicu Katicu Janevu, koja je bila bliska s Jovanovskim, s namjerom da se Kamčevu osigura povoljna presuda. Shodno tome, Jovanovski je uhićen 17. srpnja 2019. Tijekom razgovora s tužiteljstvom, Jovanovski je otkrio da je u vezi s tim stupio u kontakt s premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom.

Odbacivši te spekulacije kao neutemeljene, premijer Sjeverne Makedonije oštro je demantirao bilo kakvu upletenost i naglasio svoju osobnu ulogu u iznošenju pozornosti javnosti na slučaj protiv Kamčeva. Bojan Jovanovski je u lipnju 2020. godine osuđen za nezakonit utjecaj i pranje novca na kaznu zatvora od devet godina. Ovu je presudu naknadno potvrdio Žalbeni sud u Skoplju 22. srpnja 2021. Jovanovski je nakon godinu dana kućnog pritvora prebačen u obližnji skopski zatvor “Idrizovo”.

Govoreći o svom privatnom životu, Bojan Jovanovski otkrio je da se upuštao u veze s osobama oba spola. Izražavajući svoj skepticizam prema instituciji braka, izrazio je želju da ima jedno dijete. Nakon petog operativnog zahvata u nedjelju, 14. siječnja, službeno je objavljeno da se javio za Telegraf.rs, gdje je otvoreno podijelio trenutne emocije. Unatoč iscrpljenoj energiji, napredujem prema oporavku. Nedavno sam operiran na Državnoj klinici kojim su mi uklonjena dva lipoma s obje strane trbuha. Operacija je trajala otprilike tri do četiri sata, a lipomi su uspješno izrezani. Trenutno sam u fazi zarastanja, krase me zavoji, što je i za očekivati ​​nakon ovakvog zahvata, pojasnio je Boki.

Boki, koji je nedavno odslužio četverogodišnju zatvorsku kaznu, podijelio je novosti o svom zdravstvenom stanju. S veseljem nam je javio da je otpušten iz bolnice i da se sada liječi u udobnosti vlastitog doma. Bokijeva nedjeljna operacija prošla je bez problema, a on je izrazio iskrenu nadu u oporavak bez komplikacija. Na društvenim mrežama bivši voditelj, koji nije poznat po čestom oglašavanju na internetu, otkrio je djeliće sa svoje novogodišnje proslave. U svom stanu ponosno je pozirao uz prekrasno okićenu jelku, držeći u rukama svečani jastuk okićen Djedom Mrazom.

Bez sumnje, vaš vlastiti dom ima najveću vrijednost na ovom planetu. Dok prihvaćamo 2024. godinu, od srca želim beskonačnu sreću, nepokolebljivo zdravlje, obilje radosti i cvjetajući prosperitet. Ključ leži u održavanju čvrste vjere u sebe i ustrajavanju kroz naizgled nepremostive prepreke. Čudesna kombinacija odlučne vjere, iskrenih težnji i optimističnog načina razmišljanja može dati izvanredne rezultate! Neka nastavite napredovati i uživati ​​u dobrom zdravlju tijekom sljedeće godine. Boki je prenio novogodišnju čestitku, ističući rigoroznost i opsežnost operacije koja traje i do četiri sata.