Astrologija pruža uvid u znakove koji doživljavaju uspjeh kada Merkur ide retrogradno. Dok se retrogradni Merkur obično povezuje s neuspjehom i oživljavanjem prošlih veza, on zapravo može donijeti pozitivne ishode za određene horoskopske znakove. Astrolozi predviđaju da će do 24. travnja 2024. posebno tri znaka ubrati plodove: Lav, Strijelac i Rak!

RAK

Tijekom razdoblja retrogradnog Merkura, imate priliku ponovno procijeniti svoje ciljeve i uključiti se u rasprave sa svojim nadređenima, što potencijalno može dovesti do unapređenja. Mjesec travanj 2024. obećava veliku produktivnost i uspjeh. Predstavlja priliku za postizanje raznih prednosti i postizanje dugo željenog statusa. Na primjer, ako ste se duže vrijeme bavili sportom, sada imate mogućnost prijeći u ulogu trenera i učinkovito razviti osobni projekt usmjeren na podučavanje profesije. Osim toga, pojedinci iz vaše prošlosti mogu vam pomoći da se približite svojim ciljevima. Važno je ne zanemariti pozive na sastanak, jer jedna osoba može imati ključ za rješavanje značajnog problema.

LAV

Tijekom razdoblja retrogradnog kretanja Merkura, doći će do razmišljanja o području koje upravlja osobnim rastom, vrijednostima i uvjerenjima. Moguće je da će se netko iz vaše prošlosti ponovno pojaviti kako bi vam pomogao u stjecanju dubljeg razumijevanja onoga što doista definira svrhu vašeg života – vaših moralnih načela, uvjerenja i motivacije.Postoji velika vjerojatnost da ćete se vratiti prethodnom obrazovnom iskustvu ili se ponovno povezati sa starim prijateljima s kojima ste izgubili kontakt. Ono što je posebno intrigantno je mogućnost da vaše prethodne ideje budu priznate i nagrađene tijekom trajanja faze retrogradnog Merkura. Ovo je pogodno vrijeme da krenete na putovanja na poznata odredišta.

STRIJELAC

Tijekom mjeseca, zbog prisutnosti retrogradnog Merkura u vašem ljubavnom sektoru, imat ćete značajne veze s pojedincima koji će vam pomoći da otkrijete što za vas uistinu znači sreća.To čak može dovesti do razgovora s vašim partnerom o osnivanju obitelji. Osim toga, postoji šansa da će prošla ljubav ponovno ući u vaš život, pružajući priliku za rješavanje svih neriješenih pitanja. Alternativno, travanj 2024. predstavlja idealno vrijeme za Strijelce da se usredotoče na fitness i pridruže zajednicama koje daju prioritet aktivnom načinu života. Nadalje, za one Strijelce koji su uključeni u poslovne pothvate, retrogradni Merkur će vratiti prethodne klijente i ponuditi prilike za poboljšanje i promicanje njihovih projekata.

BONUS TEKST:

Koncept horoskopa obuhvaća astrološku metodu koja je ukorijenjena u ideji da položaj i kretanje nebeskih entiteta, uključujući Sunce, Mjesec, planete i zvijezde, imaju sposobnost utjecati na život i karakter pojedinca na Zemlji. Ovaj drevni sustav opstao je tisućljećima i može se pronaći unutar raznih globalnih kultura.U nastavku ćete pronaći zbirku važnih pojmova i relevantnih informacija koje se odnose na horoskop. Zodijak je nebeski pojas koji okružuje nebo, podijeljen na 12 jednako udaljenih dijelova poznatih kao znakovi Zodijaka. Svaki od ovih znakova povezan je s određenim vremenskim okvirom u kalendarskoj godini i usklađen je s položajem Sunca tijekom tog određenog razdoblja. Zodijak se sastoji od 12 znakova, od kojih svaki predstavlja različiti mjesec u godini.

Ovi znakovi uključuju Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe.Svaki znak posjeduje svoje jedinstvene kvalitete i atribute. Područje astrologije promatra kretanje različitih značajnih nebeskih entiteta, kao što su Sunce, Mjesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton. Položaj ovih planetarnih tijela u određenoj vremenskoj točki ima značaj u analizi i razumijevanju horoskopskih znakova. Natalni horoskop je grafički prikaz položaja planeta u trenutku rođenja pojedinca. Smatra se da ovaj raspored utječe na nečije osobine ličnosti, karakteristike i konačnu sudbinu.

Veze između planeta i drugih nebeskih entiteta poznate su kao astrološki aspekti. Te se veze mogu manifestirati u različitim oblicima, kao što su konjunkcija, opozicija, trigon i kvadrat. Konjunkcija se događa kada su planeti u neposrednoj blizini jedan drugome, dok se opozicija događa kada se planeti nalaze na suprotnim stranama Zodijaka. Trigon se javlja kada su planeti odvojeni za 120 stupnjeva, a kvadrat se javlja kada su planeti udaljeni 90 stupnjeva. Dnevni horoskop daje sažeto predviđanje izvedeno iz rasporeda nebeskih tijela za određeni dan. Brojni pojedinci vjeruju da uvid u dnevni horoskop može ponuditi dragocjeno predviđanje događaja koji su pred nama i smjernice za snalaženje u raznim okolnostima.

Iako je ključno priznati da astrologija nema znanstvenu potvrdu i da je znanstvena zajednica često smatra pseudoznanošću, ona nastavlja održavati široku popularnost među pojedincima diljem svijeta. Mnogi ljudi čvrsto vjeruju u učinkovitost horoskopa i astrologije kao dragocjenih izvora za samorefleksiju, shvaćanje međuljudskih veza i pripremu za ono što je pred nama.