Cijelu regiju odjeknula je vijest o razvodu poznate pjevačice Dragane Mirković i njenog supruga, biznismena Tonija Bijelića, nakon 24 godine dugog braka. Nakon preseljenja oca, Marko i Manuela, pjevačeva djeca, ostali su u Austriji, što je potaknulo veliku raspravu o Markovoj odluci da se povuče s društvenih mreža kako bi pružio potporu ocu.

Marko je nakon razvoda roditelja odlučio uroniti u prirodu, o čemu svjedoče i njegove objave na Instagramu, tražeći utjehu daleko od kaotičnog gradskog života. U ovim toplim, proljetnim danima jasno je da mu je drag kraj vode, a to dokazuju njegove fotografije zalaska sunca i drveća. Dragana Mirković ponosna je na vezu svojih nasljednika s njom.

  • “Moja djeca ne nose težinu mog imena. Oni su prvenstveno vezani za mene i tu vezu čuvam s velikom pažnjom. Oni su moje vrhunsko postignuće”, izjavila je pjevačica nedavno govoreći o svojim voljenim nasljednicima. Dragana je u razgovoru za hrvatski “24sata” izrazila zadovoljstvo načinom razmišljanja svojih obožavatelja, rekavši: “Sretna sam što ih imam takve kakvi jesu, što ispravno razmišljaju! Nikad nisam imala problema s njima.” Dragana Mirković, renomirana srpska folk pjevačica, poznata je po popularnim pjesmama kao što su Spasi me samoće, Samo u pjesmama ruže cvjetaju, Kad bi znao kako čeznem, Jeleni ljube košute, Cvete moj, ” i mnogi drugi. Rođena 18. siječnja 1968. u Požarevcu, od kasnih devedesetih živi i radi u Beču. U sretnom je braku s poduzetnikom Tonijem Bijelićem, a zajedno imaju dvoje djece, Marka i Manuelu.

Sa svojih 15 godina Dragana je snimila svoj prvi singl, čime je postala najmlađa pjevačka senzacija u bivšoj Jugoslaviji. Tijekom svoje uspješne karijere izdala je preko 20 albuma, prodanih u nevjerojatnih 700.000 primjeraka. Proglašena pjevačicom desetljeća od strane Udruženja radio postaja Srbije 1993. godine, ponijela je i titulu druge najpopularnije osobe u SRJ među dijasporom. Njezin talent slavljen je brojnim priznanjima, uključujući devet Oscara popularnosti, a 2008. godine bugarska televizija “Balkanika” proglasila ju je najomiljenijom pjevačicom na Balkanu.

  • Njeni koncerti bili su veliki događaji, okupili su i do 50.000 ljudi, a na nezaboravnom nastupu u Leskovcu 2018. godine, procjenjuje se da joj se u pjesmi pridružilo oko 80.000 obožavatelja. Ne samo kao darovita pjevačica, istraživala je i svoje glumačke sposobnosti, preuzimajući glavnu ulogu u filmu “Slatki snovi” i nastupajući u dvije austrijske produkcije. Rođena 1968. godine u Požarevcu, Dragana Mirković je svoje formativne godine provela u obližnjem selu Kasidol, sa babom i dedom, roditeljima i starijom sestrom Dušicom, koja je bila dve i po godine starija od nje. Osvrćući se na svoje djetinjstvo, često je izražavala najveću radost i bezbrižnost tih godina. Njezine su težnje u to vrijeme bile usmjerene na to da postane turistički vodič, s posebnim interesom za učenje engleskog jezika.

Dok je najviše uživala u živahnoj glazbi, rado je slušala djeda Dragutina kako vješto svira harmoniku. Još tijekom ranih godina osnovne škole prepoznat je njezin izniman talent, što je dovelo do čestih solo nastupa na školskim priredbama i natjecanjima. Kako je vrijeme prolazilo, počela je pjevati na raznim proslavama u Kasidolu i okolici, privlačeći pažnju renomiranih glazbenika u Beogradu.

  • S 14 godina roditeljima su se obratili čelnici cijenjene diskografske kuće “Diskos” tražeći dozvolu da Dragana snimi pjesmu u Beogradu. Isprva zatečen, otac je naposljetku pristao, ali samo pod uvjetom da prvo završi osnovnu školu. Odmah po završetku školovanja, ona i njen otac uputili su se pravo u studio “Košutnjak” da započnu snimanje njenog debitantskog singla pod nazivom “Imam dečka koji ne može da sedi”. Publika je svim srcem prihvatila pjesmu, što je dovelo do izdavanja njenog cijelog albuma 1984. Uz hit singl, na albumu su se našle pjesme poput “Utješi me, tužan sam”, “Znam da nosim prsten, stranče”, “Hej mladiću, tvoj stil je besprijekoran”, i više.